AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren paylaşımlarla ilgili bir açıklama yaptı. Çelik, "Her türlü nefret söylemi ve siyasetiyle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Çelik, açıklamasında şunları kaydetti: "Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza yönelik hakaretler fikir özgürlüğü değildir. Bu ifadeler, nefret söylemleri olup, kınanması gereken provokatif ve tahrik edici açıklamalardır. Demokrasi ve hukukun zemininde bu nefret siyasetiyle mücadelemiz devam edecektir." 

Özgür Özel'e eleştiri

93'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı açılış töreninde bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan ve gece yarısı tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanında yer almasını da eleştiren Çelik, "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur" ifadesini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ