Bursa'nın Gemlik ilçesinde 2013 yılında vefat eden E.A.'nın imzasını taklit eden suç örgütü, ölen adamın adına 140, 160 ve 350 bin dolarlık yaklaşık 18 milyon TL'lik 3 ayrı borç senedi düzenledi. Ödeme tarihleri 2022 ve 2023 olan ve icraya konulan senetler sebebiyle bankada bulunan 600 bin liralarını da dolandırıcılara kaptıran mirasçılar S.A.(eşi) ile N.S.(kız kardeşi) ne yaptıysa icrayı bir türlü durduramadı. 

7 AY SÜREN SORUŞTURMA

S.A. ve N.S.'nin şikayeti üzerine suç örgütüne yönelik soruşturma başlatıldı. İlk yapılan incelemelerde ölen E.A.'nın adına düzenlenen senetlerin 2013 yılına ait olmayacak kadar yeni olduğu belirlendi. Bunun üzerine kriminale gönderilen senetlerin 3'ü de sahte çıktı. Yaklaşık 7 ay süren soruşturma ve teknik takibin ardından liderliğini M.A.B' nin (50) yaptığı 6 kişi Bursa ve İtanbul'da eş zamanlı yapılan operasyonlarla gözaltına alındı. 

"BENİ NASIL BULDUNUZ?" 

Nitelikli dolandırıcılık suçlarından 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan ve 2,5 yıldır da firari olan M.A.B.'nin İstanbul Ataşehir'de lüks bir villada saklandığını belirleyen Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri örgüt lideri M.A.B.'nin saklandığı villaya operasyon düzenledi. Baskın anında kolayca kaçabilmek için otoparka açılan gizli bir geçit yaptıran M.A.B. kendisini otoparkta bekleyen Bursa KOM özel ekibini karşısında görünce "Beni nasıl buldunuz" dedi. 

Kaynak: İHA