43 yaşındaki Ryan James Wedding, bir zamanlar Salt Lake City'deki 2002 Kış Olimpiyatları'nda yarışan başarılı bir snowboardcuydu. Erkekler paralel büyük slalomda Kanada adına 24. oldu. Ancak federal savcılar, Wedding'in snowboard kariyerinden sonra farklı bir yol seçtiğini iddia etti!

YANLIŞ YOLU SEÇTİ

Kanada ve ABD'ye kokain getiren büyük bir kaçakçı olmuştu. Ayrıca bu işte kimseye acımadı. Kaliforniya Merkez Bölgesi ABD Savcısı Martin Estrada, düzenlediği basın toplantısında, "O, büyük bir uyuşturucu kaçakçısı ve katil olmayı seçti" dedi.

ÇOK AĞIR SUÇLAR

FBI'ın Özel Ajanı Krysti Hawkins, "Ryan Wedding hala serbest" dedi. Savcılar, Wedding'i kokain kaçakçılığı komplosu, devam eden bir suç teşebbüsünü yönetme ve operasyonla bağlantılı üç cinayet ve bir cinayete teşebbüsle suçlayan kapsamlı bir iddianame hazırladı.

ORGANİZE ÖRGÜT

Estrada, "Olimpiyat sporcusu olup uyuşturucu baronluğuna soyunan bu kişi, kokain kaçakçılığı ve masum sivillerin de aralarında bulunduğu cinayetlere bulaşan bir organize suç örgütünün liderliğini yapmakla suçlanıyor" dedi.

SAĞ KOLU TUTUKLANDI

Savcılar, "El Jefe" ve "Public Enemy" gibi birçok takma adla bilinen Wedding'in, uyuşturucu kaçakçılığı örgütünü 2011'den 2024'e kadar sağ kolu Andrew Clark ile birlikte yönettiğini iddia etti. Clark Meksika'da tutuklandı. Ancak Wedding hala ortada yok. Yetkililer, onun tutuklanmasını sağlayacak bilgiye sahip olanlara 50.000 dolar ödül verecek.
 

Muhabir: Tamer Ayeri