Eski erkek arkadaşı tarafından benzinle yakılıp öldürülen Olimpiyat maraton koşucusu Rebecca Cheptegei, babasının doğu Uganda'daki çiftliğine gömüldü. Uganda Silahlı Kuvvetleri'nden askerler, onun tabutunu taşıdı. 3 el ateşle selamlandı.

Ugandaaaaa

KENYA'DA YAŞIYORDU

Dickson Ndiema adlı eski erkek arkadaşı, yaklaşık iki hafta önce Cheptegei'nin Kenya'da antrenman yaptığı yere yakın bölgede ona benzinle saldırmıştı. 33 yaşındaki kadının öldürülmesi ve yaşanan vahşice olay, ailesini perişan ederken, dünya genelinde birçok kişiyi sarstı.

HEPİMİZ SUÇLUYUZ

Kenya'da kadınlara yönelik şiddetin yüksek seviyede olduğu ve son yıllarda çok sayıda kadın sporcunun bu şiddetin kurbanı olduğunu vurgulandı. Kenya Spor Bakanı Kipchumba Murkomen, yas tutanlara yaptığı açıklamada, "Hükümet olarak suçluyuz, ancak toplum olarak da suçluyuz" dedi.

SALDIRGAN DA ÖLDÜ

Cheptegei saldırıdan dört gün sonra hastanede öldü. Doktorlar vücudunun %80'inden fazlasında yanıklar olduğunu ve bunun "çoklu organ yetmezliğine" yol açtığını söyledi. Yakıtın bir kısmının kendi vücuduna sıçraması sonucu yanan katil Dickson Ndiema da pazartesi günü hayatını kaybetti.

Muhabir: Eray Erginbaş