48 yaşındaki unutulmaz bisikletçi Chris Hoy, geçen yıl Şubat ayında Instagram'da paylaştığı bir gönderide kanser olduğunu açıklamıştı. Hoy, "Çok büyük bir şoktu. Çünkü o ana kadar hiçbir semptom yaşamamıştım. Kemoterapi de dahil olmak üzere tedavi gördüm ve her şey çok iyi gidiyordu" dedi.

TEDAVİSİ YOK!

Ancak Sunday Times röportajına göre; Hoy, bir yıldır kanserinin son evrede olduğunu biliyordu ve şimdiye kadar bunu gizli tutmuştu. İkinci taramada kanserinin prostatından kaynaklandığı ve birçok yere yayıldığı öğrenildi. Tedavisi olmayan 4. evre bir kanserdi.

2 İLA 4 YIL

Doktorlar Hoy'a iki ila dört yıl ömrü kaldığını söyledi. Çift, haberi o sırada 9 ve 6 yaşında olan çocukları Callum ve Chloe ile paylaşmayı seçti. Callum hemen babasına ölecek mi diye sordu. The Sunday Times'ın haberine göre; Hoy, çocuğuna hiç kimsenin sonsuza kadar yaşamadığını ancak tıp sayesinde uzun yıllar burada kalmayı umduğunu söyledi.

ARKADAŞI SÖYLEDİ

Teşhisini ve tedavisini halktan gizlemeye çalışan Hoy, haberin sızdırılmasının sinir bozucu olduğunu söyledi. The Sunday Times'a göre; bir arkadaşı onun durumunu gazetecilerle paylaşmıştı.  Efsanevi sporcu, "Her günümün muhteşem olduğunu iddia etmeye çalışmıyorum. Ama gerçek neşeli anlarım var. Kahkahalarım var" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ