İlk olarak Tokyo Olimpiyatları'nda kullanılan "yüzde yüz geri dönüştürülebilen" yataklar, Paris'te de ortaya çıktı.  Bazıları tarafından "cinsellik karşıtı yataklar" olarak adlandırılan bu ürünlerin asıl amacı sürdürülebilirlik.

ÇEVRİLEBİLİR ŞİLTE

Resmi Olimpiyat YouTube kanalı, Oyunların sonunda "tamamen geri dönüştürüleceğini" taahhüt ettiği yatakları önceden yayınlamıştı. Çok parçalı bir taban ve sertlik seçeneklerine sahip üç parçalı çevrilebilir bir şilte içeriyorlar.

JİMNASTİKÇİ İNCELEDİ!

İrlandalı jimnastikçi Rhys McClenaghan, sporcular arasındaki cinselliği caydırmak için yerleştirildikleri yönündeki dedikodular sonrası yatakları test etti. Üstlerinde zıplayıp durdu ve taklalar attı. "Cinsellik karşıtı" oldukları fikrini tamamen çürüttüğünü belirtti!

BAŞKALARI DA VAR

Paris'ten yatak testleri yayınlayan başka kişiler de var. Bunların arasında, McClenaghan'ın dayanıklılık konusundaki değerlendirmesine katılan İngiliz Tom Daley de bulunuyor. ABD'li jimnastikçi Simone Biles ise yatak hakkında yorum yapmadı. Yurt odasının içini ve dışını kısaca gösterdi.

Muhabir: Tamer Ayeri