Pakistan'ın yepyeni bir kahramanı var. Bu yıl Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda 27 yaşındaki Arshad Nadeem, cirit atmada altın madalyaya uzandı. Nadeem,  Olimpiyat rekoru kırdı ve bireysel altın madalya kazanan ilk Pakistanlı oldu.

HIZLA ZENGİNLEŞTİ

Güney Asya ülkesi, 1992'de hokey takımının bronz madalya kazanmasından bu yana ilk kez madalya mutluluğu yaşadı. 1984'te ise hokey takımı altına uzanmıştı. Nadeem ülkesinde geçit töreniyle karşılandı. Ayrıca hızla zenginleşti. Yetkililerden yaklaşık 1 milyon dolar civarında para ödülü aldı. 

ONURLU VE DEĞERLİ

Aldığı en sıra dışı hediye ise bir manda! NPR'den Benazir Samad'ın haberine göre; Nadeem bizonu kayınpederinden aldı. Pencaplı yazar Rashad Buhari, "Suudi Arabistan'daki develer gibi, burada da mandalar en onurlu ve değerli hediyelerden biri olarak kabul edilir" demişti.

PARA KAZANMA ARACI

Ayrıca karlı bir para kazanma aracıdır. Çünkü manda sütü ve yan ürünü olan ghee bölgede yaygın bir lezzettir. Pakistan dünyanın beşinci büyük süt üreticisidir ve 26 milyondan fazla mandaya ev sahipliği yapmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ