2023'te Titan denizaltısı, Titanik enkazını yakından görmek için yola çıkmıştı. Ancak yüksek basınca dayanamayınca patladı ve içeridekiler hayatlarını kaybetti. Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet'in ailesi, operatör OceanGate'e 50 milyon dolarlık ihmal davası açtı.


GERÇEKLERİ AÇIKLAMADILAR


Paul-Henri Nargeolet, Haziran 2023'te Kuzey Atlantik'teki ünlü Titanik enkaz alanına yapılan bir yolculuk sırasında hayatını kaybeden beş kişiden biriydi. Avukatlar; denizaltının sorunlu bir geçmişi olduğunu, OceanGate'in gemi ve dayanıklılığı hakkında önemli gerçekleri açıklamadığını söyledi.


YUKARI ÇIKMAYA ÇALIŞTI


Davaya göre Titan; dalışın yaklaşık 90. ​​dakikasında, ağırlıkları düşürdü. Yani yukarı çıkmaya çalıştı. Bu durum ekibin dalışı iptal ettiğini veya iptal etmeye çalıştığını gösteriyor.


ÇATIRDAMA SESİNİ DUYDULAR


Davada, "Uzmanlar, Titan'ın mürettebatının tam olarak ne olduğunu anladığı konusunda hemfikir. İçeridekiler, öleceklerinin gayet farkındaydı ve bu durum uzun süre devam etti. Titan'ın gövdesinde baskı arttıkça çatırdama sesleri de yükseldi. İçeridekiler; başlarına geleceklerin tamamen bilincinde olarak ve dehşet içinde alçalmaya devam etti" denildi.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL