Taylandlı göçmen Anna Zhang, Yeni Zelanda'nın Auckland bölgesindeki otobüslerde Asyalı yolcuları hedef alan bir dizi olayın son kurbanı oldu. Öğrenci ve yarı zamanlı otel çalışanı Zhang, kendisini soymaya çalışan bir grup genç tarafından saldırıya uğradı.

ZAMANI GERİ ALABİLSEM

Otobüs kartını onlardan almaya çalışırken karnına defalarca tekme yedi. Ciddi fiziksel yaralanmalar almasa da, olay ruh sağlığını etkiledi. Ayrıca göç etme kararından duyduğu pişmanlığı da dile getirerek, "Zamanı geri alabilseydim, Yeni Zelanda'ya gelmezdim" dedi.

İTTİRDİ VE TÜKÜRDÜ

28 Haziran'da 39 yaşındaki bir kadın, 16 yaşındaki Asyalı öğrenciye metal bir çubukla vurarak kurbanın dişlerini kırdı. 22 Temmuz'da 45 yaşındaki bir kadın, Asyalı yolcuları itip, tükürdü. Onlara ülkelerine dönmelerini söyledi.

ENDİŞE VERİCİ

Her iki vakadaki şüpheliler de tutuklandı. Auckland Transport'un toplu taşıma operasyonları genel müdürü Rachel Cara, The Times'a "Toplu taşımadaki insanların çoğu başkalarına saygılıdır. Ancak bu olaylar gerçekten endişe verici. Bunu ciddiye alıyoruz" dedi .
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül