Bulgaristan'daki protestocular; parlamentonun önünde, okullarda LGBTQ+ ve geleneksel olmayan cinsel tercihler hakkında konuşmayı yasaklayan yasal değişikliği kınamak için toplandı.

Bir protestocu, 8 Ağustos 2024 Perşembe günü Bulgaristan'ın Sofya kentinde, okullarda LGBTQ+ ve sözde geleneksel olmayan cinsel tercihler hakkında konuşmayı yasaklayan tartışmalı bir yasal değişikliği kınamak için Bulgaristan parlamentosu dışında düzenlenen bir miting sırasında Rus bayrağını tasvir eden bir poster ve "Geçmişte millet - geleceği olmayan millet" yazılı bir aile pankartı tutuyor. (AP Fotoğrafı/Valentina Petrova)

ŞİDDET OLAYI ÇIKMADI

Protesto, söz konusu yasa değişikliğinin geri çekilmesi çağrısında bulunan bazı gruplar tarafından düzenlendi. Protestocular, "Bulgaristan Rusya değil" ve "Sessizlik ölüm demektir" gibi sloganlar attı. Şiddet olayı ise bildirilmedi.

Bir protestocu, 8 Ağustos 2024 Perşembe günü Bulgaristan'ın Sofya kentinde, okullarda LGBTQ+ ve sözde geleneksel olmayan cinsel tercihler hakkında konuşmayı yasaklayan, bir gün önce kabul edilen tartışmalı bir yasal değişikliği kınamak için Bulgaristan parlamentosu dışında düzenlenen bir miting sırasında gökkuşağı bayrağı altında görülüyor. (AP Fotoğrafı/Valentina Petrova)

BÜYÜK OY ÇIKTI

240 sandalyeli parlamentodaki milletvekilleri, 159 oyla değişiklik lehinde oy kullandı. Değişiklik; okullarda "biyolojik olmayan cinsel yönelim veya cinsel kimlikle ilgili görüşlerin teşvik edilmesini, popülerleştirilmesini ve desteklenmesini" yasaklıyor.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül