Artık yaz ayı bitti. Eylül ayındayız. Sonbahar'ın gelişi bazılarımızı üzse de öğrencilerde okula dönüş heyecanı başladı. Okulların açılış tarihi merak konusu oldu. Aslında okullar, 4 Eylül Pazartesi günü açıldı. Ancak sadece okul öncesi eğitim ve 1. sınıflar için... Peki okullar diğer sınıflar için ne zaman açılacak? İşte bunun cevabı haberimizde yer alıyor.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2023-2024 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 4-8 Eylül 2023'te uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

İlkokul 2. sınıftan itibaren geri kalan tüm öğrencilerin eğitim öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü başlayacak. 

ARA TATİLLER NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, birinci dönem ara tatilini 11 - 19 Kasım tarihlerinde arasında olacak. 10 Kasım Cuma günü okullar kapanacak. 20 Kasım Pazartesi günü tekrardan başlayacak.

İkinci dönem ara tatili ise 6 Nisan Cumartesi gününden itibaren 15 Nisan Pazartesi gününe kadar sürecek.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

2023-2024 eğitim öğretim yılında yarıyıl tarihi de belirlendi. Buna göre 19 Ocak Cuma günü akşamı öğrenciler tatile çıkacak. 5 Şubat Pazartesi günü ise okullarına geri dönecekler.

OKULLARIN KAPANACAĞI TARİH

Okulların kapanış tarihi de önceden belirlenmiş durumda. 14 Haziran 2024 tarihinde okullar kapanacak ve yaz tatili başlayacak.

OKULLAR 4 GÜN MÜ OLACAK?

Yurt dışında bazı ülkelerde okulların 4 gün eğitim vermesi için çalışmalar yapılıyor. Bu da Türkiye'de de okulların 4 gün olup olmayacağı sorusunu akıllara getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın en azından bu yıl için öyle bir çalışması bulunmuyor.

DEPREM BÖLGESİNE UYGULANACAK PROGRAM

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sebebiyle afet bölgesi illeri olarak belirlenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki resmİ ve özel okullarda 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine yönelik öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla Bakanlıkça hazırlanacak program, 11 Eylül ile 6 Ekim arasında eğitim öğretim faaliyetleri ile birlikte uygulanacak.

GELECEK SENE OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ

2023-2024 eğitim öğretim yılında 14 Haziran 2024 tarihinde okullar kapanacak. Bundan sonra öğrencileri uzun bir yaz tatili bekliyor olacak. Belirlenen takvime göre ise 2024-2025 eğitim öğretim yılında okullar 9 Eylül 2024 Pazartesi günü açılacak.
 

Editör: Orhan Duman