Okulsuz kalan öğrencilerden ve velilerden büyük isyanBeylikdüzü Yakuplu'da yer alan ilköğretim okulu, 2023 Aralık ayında İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından ihale edilerek yıkıldı. Yıkılan okulun öğrencileri, eğitimlerine misafir olarak çevredeki okullarda devam etmek zorunda kaldı. Veliler, bu durumun çocuklarının eğitim hayatını olumsuz etkilediğini belirterek eylem düzenledi. Öğrenciler ve veliler, pankartlarla okul önüne kadar yürüyerek “Okul isteriz, okul bizim hakkımız söke söke alırız” şeklinde sloganlar attı.

FİRMA KONKORDATO İLAN ETTİ

Veliler adına açıklama yapan Asiye Küçükyılmaz, spor salonu arsasının projeye dahil edilmesi halinde büyük bir okul yapılabileceğini belirterek, Yakuplu Ortaokulu'nun Beşir Balcıoğlu Anadolu Lisesi'nin binasına taşınarak sorunun çözülebileceğini söyledi. Ancak, Beşir Balcıoğlu Lisesi’nin taşınabileceği arsanın üzerindeki inşaat projesi, yüklenici firmanın konkordato ilan etmesi nedeniyle durdu. Küçükyılmaz, valiliğin müteahhit firmaya fiyat güncellemesi yaparak, projeyi erken bitirme ihtimalini değerlendirebileceğini belirtti ve Yakuplu Ortaokulu’nun müstakil binasına daha erken geçebileceğini söyledi.

LÜTFEN SESİMİZİ DUYSUNLAR

Veliler, mevcut durumda çocuklarının Cevat Güleç Ortaokulu'nda öğlenci olarak eğitim aldığını ve geç saatte eve döndüğünü belirterek, "LGS hazırlık konusunda verim alınamıyor. En azından, ilköğretim okullarından birinde sabahçı olmak bile geçici bir çözüm getirecektir. Birçok velimiz çocuklarını dershaneye kayıt yaptırdı ve okul-dershane saatleri uymuyor. Yeni dönemde zorluklar bizi bekliyor. Lütfen sesimizi duysunlar ve yetkililer çözüm üretsin" ifadelerini kullandılar. 

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR