Öğretmen alımlarında devam eden mülakat tartışmalarına yönelik son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis'te düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunun ardından NTV'ye konuştu. Öğretmen alımlarında yaşanan mülakat tartışmalarını değerlendiren Tekin, "İstihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım." şeklinde ifade etti.

mülakat Etiketli Haberler

Tekin, "Siz çocuğunuzu bir okula kaydettirirken öğretmeni görmek istiyorsanız, ben de mahcup olmamak için istihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım. Bu son derece doğal bir gereklilik ve şeffaflık ilkesi gereği ben size açık çek veriyorum. Objektiflik ve adillik için gerekli olan tüm önlemleri almalıyız." şeklinde konuştu.

2

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen alımında mülakat sisteminde yapılacak değişikliği açıklarken, şu ifadeleri kullandı: "Aday kimin huzurunda mülakata gireceğini bilmiyor. Jüri üyeleri kimin mülakata gireceğini bilmiyor. Aday cevaplarını sınavın son 5 dakikası kağıda yazıp 'Şunları söyledim' diye altına imza atıyor ve kamera kaydı alacağız. Hatta bunun dışında öneriniz varsa objektif olduğuna, adil olduğuna inanıyorsanız getirin onu da uygulayalım. Buna neden itiraz ediyor insanlar anlamıyorum."

Ayrıca, adaletsizlik yapmamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Neden kul hakkı yiyeyim. Tanımadığım birisi için neden beddua alayım." şeklinde konuştu.

Kaynak: mynet-ntv