Nijerya'nın orta kesimindeki Plateau eyaletinde bir okul binasının çökmesi sonucu 22 çocuğun hayatını kaybettiği, en az 132 çocuğun da yaralandığı bildirildi. Eyalet başkenti Jos'taki Saint Akademisi, öğrenciler dersteyken çöktü. Çocuklar enkaz altında kaldı. Gönüllüler, beton yığınlarını ve bükülmüş demir çubukları kırmak için aletler, çekiçler ve çıplak ellerini kullanarak mahsur kalanlara ulaşmaya çalıştı.

1000'DEN DAHA FAZLAYDI

Emniyet güçleri, gazetecilere yaptığı açıklamada, çökme sonucu en az 22 çocuğun hayatını kaybettiğini, çok sayıda çocuğun da yerel hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi. Okulda 1000'den fazla öğrencinin bulunduğu tahmin ediliyor.

HEPSİ KAPATILACAK

Hükümet, soruşturmanın sürdüğünü belirterek okulun zayıf yapısı ve nehir kıyısına yakın güvenli olmayan konumu nedeniyle olayın yaşandığını belirtti. Benzer koşullardaki diğer okullar da derhal kapatılacak. Ayrıca Jos'taki hastanelere, "belgelendirme veya ödeme olup olmadığına bakılmaksızın" yaralıların tedavisine öncelik vermeleri tavsiyesinde bulunuldu.

KENDİMİ BURADA BULDUM

Bölge sakinleri, çökmenin Plateau'da üç gündür devam eden yoğun yağışların ardından meydana geldiğini söyledi. Hastanede konuşan yaralı öğrenci Wulliya İbrahim, AFP'ye "Sınıfa girdim, beş dakikadan kısa bir süre sonra bir ses duydum. Sonra kendimi burada buldum" açıklamasında bulundu. Bölge sakini Chika Obioha, çok sayıda ceset gördüğünü ve düzinelerce kişinin kurtarıldığını söyledi.

Muhabir: Lila Okyanus