2023-2024 eğitim öğretim yılı başlangıcında, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 20 milyon öğrenci için kırtasiye masrafları ile başa çıkmaya çalışan veliler, şimdi çocuklarının beslenme çantalarını doldurmanın peşinde. Okul kantinlerinin yüksek fiyatları ise velilerin tepkisini çekiyor.

Sözcü gazetesinin haberine göre, beslenme uzmanları, okul çağındaki çocukların her gün süt ve yumurta gibi besinler içeren bir kahvaltı yapmalarının önemine dikkat çekiyorlar. Basit bir okul beslenme çantasının maliyeti ise 50 TL'yi aşıyor.

Yapılan hesaplamalara göre, içinde bir meyve, basit bir sandviç ve süt bulunan öğle yemekleri için haftalık maliyet 192.42 TL'ye, aylık maliyet ise 770 TL'ye ulaşıyor.

Bu durumda, aylık 770 TL'yi bulan bir beslenme çantası için asgari ücretli bir kişinin maaşının %6.70'ini ayırması gerekiyor.

Beslenme çantasında olması gereken 1 adet muzun fiyatı 19.98 TL, bir adet elmanın fiyatı 8.23 TL olurken, beslenme çantasına konulacak 200 ml sütün fiyatı ise 9 TL'yi buldu. En basit sandviçin maliyetinin 16.75 TL olduğu günümüzde, öğrencilerin beslenme çantalarına konulacak bir simidin fiyatı da 10 TL.

t24- haber merkezi
Editör: Funda Işık