Trabzonspor, son dönemde transferde hareketli dakikalar yaşıyor. Nicolas Pepe, Paul Onuachu gibi isimlere imza attıran bordo mavililerin Thiago Alcantara ile de ilgilendiği iddia edilmiştir. Bruno Petkovic için de girişimlerini sürdüren Trabzonspor, sürpriz bir imzayı duyurdu. Trabzonspor, Ognjen Bakic ile sözleşme imzalandığını açıkladı. 2+2 yıllık yapılan sözleşmede opsiyon hakkının Trabzonspor'da olduğunun altı çizildi. Ognjen Bakic'in geldiği coğrafyaya hakim olan bir teknik direktöre sahip olan Trabzonspor'un yeni transferi Ognjen Bakic, bordo mavili taraftarları da şaşırttı. Peki Trabzonspor'un sözleşme imzaladığı 20 yaşındaki Karadağlı futbolcu Ognjen Bakic kimdir? İşte detaylar...

OGNJEN BAKIC KİMDİR?

Ognjen Bakic, 6 Ocak 2003 tarihinde Karadağ'ın Kotor şehrinde dünyaya geldi. UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve nüfusu 13.510 olan Adriyatik sahillerinin incilerinden Kotor'da büyüyen Ognjen Bakic, bu şehrin takımı OFK Grbalj'da futbola başladı. Ancak bu sporda kendisini geliştirmesi için ülkesinin dışına çıkması gerektiğini biliyordu. Bu yüzden Slovenya takımı NK Olimpija Ljubljana'ya transfer oldu. Burada da altyapı eğitimi alan oyuncu ardından Hırvatistan'ın NK Osijek takımına transfer oldu. Hatta bu transferi Trabzonspor'un teknik direktörü Nenad Bjelica gerçekleştirdi. 2022 yılında A takıma yükseldi. 2023 yazında Hırvatistan ekibi tarafından serbest bırakıldı. Trabzonspor da serbest statüdeki oyuncu ile sözleşme imzaladı.

OGNJEN BAKIC MEVKİSİ

Ognjen Bakic, hakkında detaylı bilgi oldukça az. Ancak oyuncunun merkez orta sahada oynadığı bilgisi transfermarkt detaylarında yer alıyor. 

OGNJEN BAKIC İSTATİSTİKLERİ

Ognjen Bakic, henüz 20 yaşında kariyerinde oynadığı maç sayısı oldukça az. Osijek formasıyla Hırvatistan 1. Ligi'nde 13 maça çıktı. 180 dakika süre alabildi. Yine Hırvatistan 2. Ligi'nde de 12 maçta 552 dakika süre aldı. Kariyerinde toplamda 887 dakika sahada kalabildi. 

Karadağ U21 takımının da forması 8 kez giyen oyuncu, gol ya da asist oynayamadı.

TRABZONSPOR RESMEN AÇIKLADI

Trabzonspor, Karadağlı oyuncu ile sözleşme imzalandığını resmen açıkladı. Bordo-mavililer, oyuncu ile 2+2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. 

Trabzonspor'dan yapılan açıklama şu şekilde:

''Kamuoyuna duyuru

Serbest statüde yer alan profesyonel futbolcu Ognjen Bakic ile opsiyon hakkı Kulübümüze ait olmak üzere 2+2 yıllık anlaşma sağlanmıştır.''

Editör: Orhan Duman