Uzmanlar; 30 dakikadan kısa süren küçük uykuların, beynin sizi daha uyanık hale getirecek şekilde dinlenmesini sağladığını söylüyor. Şekerlemeler; konsantrasyonunuzu, üretkenliğinizi, yaratıcılığınızı ve ruh halinizi iyileştirebiliyor.


AYNI DÖNGÜ YAŞANIYOR


Tipik bir gecede, insanlar hafif uykudan derin uykuya doğru beş aşamaya yayılmış birkaç 90 dakikalık uyku döngüsünden geçer. Ve en derin uyku ortalara doğru düşer. Gündüz uykusu aynı döngüyü takip eder.


1 SAAT ÖNERİLMİYOR


Bu yüzden 1 saatlik şekerlemeler önerilmez. Bu kadar derin bir uyku sonrası normale dönmek 1 saate kadar sürebilir. 30 dakikalık şekerlemeler; kendinizi kısa bir süreliğine düşük güç moduna sokmak ve vücudunuzun iyileşmesine izin vermek gibi bir şey.


KAFEİNDEN DAHA ETKİLİ


Küçük şekerlemelerin bilişsel işlevleri iyileştirmek için kafeinden daha iyi çalıştığı bulundu. Sessiz, karanlık ve serin bir yer bulun. Vücudunuzun nasıl uyum sağladığını görene kadar iyi bir başlangıç ​​noktası olan 15 veya 20 dakikalık bir zamanlayıcı ayarlayın. İmkanınız varsa, şekerlemeleri mutlaka hayatına ekleyin.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL