ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilerek yerine Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday gösterdi. Bu hamleyle birlikte, Harris Demokrat Parti adına başkanlık yarışında eski başkan Barack Obama ve eşi Michelle Obama'nın da desteğini aldı.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, Harris'in sosyal medya hesabında paylaşılan bir dakikalık videoda Obama çiftinin Harris ile telefonda konuştuğu ve ona desteklerini ilettiği görülüyor. Görüşmede Barack Obama, "Michelle ve benim seni desteklemekten ve bu seçimi kazanman, Oval Ofis'e gitmen için elimizden gelen her şeyi yapmaktan daha fazla gurur duyamayacağımızı söylemek için aradık" dedi.

Eski First Lady Michelle Obama da Harris'e, "Seninle gurur duyuyorum. Bu, tarihi olacak" diyerek desteklerini dile getirdi. Harris ise Obama çiftine teşekkür ederek, "İkinize de çok teşekkür ederim. Bu benim için öyle önemli ki... Ve bununla birlikte biraz eğleneceğiz de" ifadelerini kullandı. Harris'in kampanya ofisinden yapılan açıklamada, görüşmenin gerçek bir telefon konuşması olduğu ve herhangi bir canlandırma olmadığı vurgulandı.

Harris'in adaylığını açıklamasından kısa süre sonra Demokratların adayı olabilmesi için yeterli delege sayısına ulaştığı bildirildi. Partinin önde gelen isimlerinden Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı Nancy Pelosi de Harris'e destek verirken, Barack Obama henüz desteğini açıklamamıştı. Bu süreçte, adaylık için eski First Lady Michelle Obama'nın da adı geçmişti. Harris'in sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) paylaştığı video ile birlikte Obama çiftinin de kendisine destek verdiği resmiyet kazandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ