Oyuncu Ozan Güven'in, 13 Haziran 2020'de eski sevgilisi Deniz Bulutsuz'u darbettiği iddiasıyla 13 yıl 6 aya kadar, Deniz Bulutsuz'un ise 'basit yaralama' suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davalar sürerken gazeteci Mine Kırıkkanat, sosyal medya hesabı üzerinde Güven'in "meslek hayatının iyileşmeyecek bir yara aldığını" savundu. 

Kırıkkanat;"Çok sevdiğim @CMYLMZ ‘ın “Pek Yakında” filmini tekrar izliyorum. Ozan Güven’in muhteşem oyunculuğunu özlemişim. Güven için eski sevgilisi Deniz Bulutsuz’u dövmekten 13 yıl hapis isteniyor. Çok büyük hata yapmış, özellikle kadına şiddetin cezasız kalmaması gerekir. Ama Türkiye’de orantısız bir ceza şiddeti var. Elma çalana 20 yıl hapis, halkın milyarlarını çalana takipsizlik veriliyor. Fransız şarkıcı Bertrand Cantat, döverek öldürdüğü (kadın da, kendisi de uyuşturucu etkisi altındaydı) oyuncu sevgilisi Marie Trintignant cinayetinden 4 yıl yattı, çıktı, mesleğini icra ediyor…

Ozan Güven’in tasvip edilemez şiddeti, ne ölümlü ne de çok vahim sonuçlara yol açtı. Tamam suç işledi, ama 13 yıl hapis yatmayı hak edecek bir suç işlemedi. Deniz Bulutsuz iyileşti, içtenlikle geçmiş olsun, bir daha şiddete maruz kalmasın. Onu döven sanatçının ise hayatı kaydı, mesleği iyileşmeyecek bir yara aldı… Bu yeterince devasa bir ceza değil mi? Çok yok böylesine donanımlı, kültürlü sanatçımız. Suç cezalandırılmalı. Ama ceza suça orantılı olmalı. Adalete güvenmek için, orantı önemli." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: DEMET SAROVA