Sarı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada geride kalan sezonda Terzic'in yardımcılığını yapan 35 yaşındaki çalıştırıcı ile 2027 yılına kadar sözleşme imzalandığı kaydedildi.

Futbolculuk kariyerinde ikon oyuncularından olduğu Dortmund'un yanı sıra Real Madrid ve Liverpool gibi kulüplerde de oynayan Nuri Şahin kariyerini Antalyaspor'da noktalamıştı.

Futbolu bıraktıktan sonra Antalyaspor'un teknik direktörlüğünü üstlenen Nuri Şahin, geçtiğimiz aralık ayında yardımcı antrenör olarak Dortmund'un yolunu tutmuştu.

"ÇOK HEYECANLIYIM"

Kulübün internet sitesine konuşan Nuri Şahin, Borussia Dortmund'un teknik direktörlüğüne getirildiği için çok mutlu olduğunu söyledi. 35 yaşındaki teknik patron, "Borussia Dortmund'un teknik direktörü olmak benim için büyük bir onur. Kulüpteki tüm sorumlulara bana duydukları güven için teşekkür etmek istiyorum. BVB'deki görevimi dört gözle bekliyorum. İlk günden itibaren başarımızı en üst düzeye çıkarmak için elimizden gelen her şeyi büyük bir tutkuyla yapacağız" dedi.

"NURİ DOĞRU İSİM"

Borussia Dortmund Genel Müdürü Lars Ricken ise "Nuri Şahin gibi genç neslin bir temsilcisine teknik direktörlük görevini devredebildiğimiz için çok mutluyuz. Kendisini son birkaç yıldır antrenörlük kariyerine hazırladı ve yeni görevini büyük bir özveriyle yerine getirecek ve takımımızı geliştirmeye devam edecektir. Eski takım arkadaşları olarak, güven ve hırs ruhu içinde birlikte çalışacağız. Nuri hem oyuncu hem de yardımcı antrenör olarak kulübü, personeli ve Dortmund DNA'sını iyi biliyor. Nuri'nin bizim için doğru teknik direktör olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ