Sosyal medyada aktifliğiyle bilinen Nurgül Yeşilçay, Hıdırellezin gelmesiyle dileğini diledi. Çektiği videoda öncelik olarak doğayla bütünleşen Nurgül Yeşilçay ritüel sürecini adım adım takipçileriyle paylaştı.

Nurgül Yeşilçay, paylaştığı videoda evde kırmızı kese olmadığı için eşinin en sevdiği kırmızı eşofmanını kestiği anları gösterirken, kestiği   eşofmanın içerisine para atıp, sıkıca bağladı. Daha sonrasında dileklerini yazdığı kağıtları bir güzel katlayıp, gül ağacı arayışına çıktı. Site site dolaşan Yeşilçay ilk bulduğu gül ağacına dileklerini astı.

Videonun devamında ateşin üzerinden atlanması gerektiğini belirten güzel oyuncu şehir şartları gereği mumun üzerinden atladığını söyleyerek izleyenlerini bir kez daha güldürmeyi başardı.

Ünlü oyuncunun 'Hıdırellez Ritüeli' adlı paylaşımı kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

Audi A8 iade edildi: Zülfü Livaneli'nin 'makam aracı' sözleri dikkat çekti! Audi A8 iade edildi: Zülfü Livaneli'nin 'makam aracı' sözleri dikkat çekti!

Hıdırellez Nedir?

  • 6 Mayıs tarihinde kutlanılan Hıdırellez'in kökü İslâm öncesi eski Orta Asya, Ortadoğu ve Anadolu yaz bayramlarına dayanır.
  • Hızır ve İlyâs kavramları etrafında dinî bir halk bayramının adıdır.
  • Hıdırellez gününün en bilinen ritüellerinden biri olarak; Dileklerin yazılı olduğu kağıtların ağaç dallarına asılmasıdır.
  • Günümüzde hala, ateşten atlamak ve gül ağaçlarına dilek bağlamak gibi ritüeller de devam etmektedir.
Muhabir: HANDE DURMAZ