Nişasta vücuda enerji, lif, vitamin ve mineral sağlayan karmaşık bir karbonhidrattır. Nişasta içeren gıdaları ortadan kaldırmak, lif ihtiyacınızın karşılanmasını zorlaştırır. Vitamin ve mineral eksikliğine yol açabilir. Lif, genel sağlık için inanılmaz derecede önemli bir besindir. Ancak nişastayı hangi kaynaklardan sağlamanız gerektiği de çok önemli. Bu sebeple sağlıklı kaynaklara yönelmek en mantıklı seçenek olarak duruyor.

PATATES VE KABAK

Hiçbir yiyecek doğası gereği kötü olmasa da yediğiniz karbonhidrat türleri, miktarı ve ne şekilde tükettiğiniz kan şekerinizi, enerjinizi, ruh halinizi ve kilonuzu etkileyebilir. Nişasta seçerken çoğu zaman besin açısından yoğun olanları tercih edin. Bunlara patates ve kabak gibi nişastalı sebzeler, tam tahıllar, baklagiller ve meyveler dahildir. İlave şeker veya kızarmış yiyecekler şeklindeki aşırı seçenekler, kalp hastalığı riskini artırabilir.

Kaynak: ELİF KIZILÇAY