Nijerya'nın kuzeyinde, hayat pahalılığına ve kötü yönetim olarak görülen duruma karşı düzenlenen protestolar sırasında Rusya bayrağı sallayan yaklaşık 40 kişi tutuklandı. Genelkurmay Başkanı Christopher Musa, yabancı ülkelerin bayraklarını asmanın "ihanet suçu" olduğunu söyledi. Nijerya'da günlerdir ülke çapında protestolar yaşanıyor. En az yedi kişi hayatını kaybederken 700'den fazla insan tutuklandı.

GELİN BİZİ KURTARIN

Göstericiler "Açız" gibi sloganlar atarken, azınlıkta kalan grup ise Rusya bayrağı sallayarak Vladimir Putin'e destek verdi. Yerel medyaya göre; protestoculardan bazıları Moskova'dan kendilerini "kurtarmasını" istedi.

RUSYA'YA YÖNELDİLER

Tutuklamalar, Batılı güçlerin önemli bir müttefiki ve önde gelen petrol üreticisi olan Nijerya'da Rusya'ya yönelik yeni oluşan desteği engelleme girişimi olarak değerlendirildi. Batı Afrika'nın geniş bölgesindeki birçok ülke, son askeri darbelerin ardından Batı'dan uzaklaşıp Rusya'ya doğru yöneldi.

HER KONUDA BAŞARISIZLAR

Fransa ve ABD gibi ülkelerin desteklediği sivil hükümetler hızla popülerliklerini yitirdi. Protestocular; bu hükümetleri güvenlik, yolsuzluk ve ekonomik sorunlarla baş etmede başarısız olmakla suçladı. Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu, Mayıs 2023'te kıyasıya geçen seçimleri kazanarak iktidara geldi.

TERZİLER DE TUTUKLANDI!

Gösterilerde yaklaşık 40 Rus bayrağının yanı sıra bir Çin bayrağına da el konuldu. Kano eyaletinde, "Rus bayrağı yapmak" suçundan bazı terzilerin tutuklandığı da öğrenildi. Soruşturma devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ