Netflix, 2024 yılına hızlı bir başlangıç yaparak Türkiye'deki abonelik fiyatlarına bir zam daha yaptı. Bu yılın Ocak ayında gerçekleştirdiği fiyat artışının ardından, şimdi de yeni bir zam dalgası ile karşı karşıyayız.

Yeni Abonelik Fiyatları

  • Temel Plan: Önceki fiyatı 119,99 TL’den 149,99 TL’ye yükseldi.
  • Standart Plan: Aylık 176,99 TL olan bu planın fiyatı, artık 229,99 TL olarak güncellendi.
  • Özel Plan: Ultra HD çözünürlüğü destekleyen bu planın fiyatı 229,99 TL’den, 299,99 TL’ye çıkarıldı.

Yeni Kullanıcılar İçin Geçerli Zamlar

Netflix’in abonelik sayfasında yer alan bilgi notuna göre, bu zamlı fiyatlar yeni üye olacak kullanıcılar için hemen geçerli olacak. Mevcut aboneler ise fiyat değişikliklerini “aşamalı” olarak görecekler. Yani mevcut üyelik planınızı değiştirmediğiniz sürece, fiyat artışından 30 gün önce e-posta yoluyla bilgilendirileceksiniz.

Diğer Platformlarda Durum Ne?

Netflix’in Türkiye’deki rakiplerinin fiyatlarına bakıldığında, Disney+ aylık 134,99 TL veya yıllık peşin ödeme ile 1349 TL (aylık yaklaşık 112 TL) seçenekleri sunuyor. Amazon Prime ise, Prime Video ve Prime Gaming hizmetlerini birlikte sunduğu aylık 39,99 TL'lik fiyatıyla dikkat çekiyor.

Netflix'in Artan Ücretleri ve Rakipleri

Netflix’in yeni abonelik fiyatları, Türkiye'deki aylık internet tarifeleriyle neredeyse eşdeğer hale geldi. Şirketin bu fiyat artışıyla, dijital içerik pazarında rekabetin giderek daha da kızışacağını söylemek mümkün. Rakip platformlar, daha uygun fiyatlı seçenekleriyle Netflix'e alternatif oluştururken, kullanıcılar bu durumdan nasıl etkilenecek merak konusu.

Kaynak: HABER MERKEZİ