2024-2025 eğitim-öğretim yılına girerken Kırşehir'de öğrenci servis ücretleri yüzde 80 oranında artırıldı. Geçen dönem 400 TL olan servis ücretleri, bu yıl 750 TL olarak belirlendi ve il genelinde tüm öğrenciler için mesafe ayrımı yapılmaksızın uygulanacak. Veliler, çocuklarının servis hizmetinden yararlanabilmesi için belirtilen ücreti ödemek zorunda kalacak. Bu artış, özellikle dar gelirli aileler üzerinde ekonomik baskı yaratırken, velilerin tepkilerine yol açtı.

Kırşehir'de, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için öğrenci servis ücretlerine zam yapıldı. Geçtiğimiz dönem 400 TL olan servis ücretleri, yeni dönemde 750 TL olarak belirlendi.

İl genelinde mesafe ayrımı yapılmaksızın, özel okullar dışındaki tüm öğrenciler için tek bir fiyat uygulaması geçerli olacak. Velilerin çocuklarının okul servisi hizmetinden yararlanabilmesi için belirtilen ücreti ödemeleri ve servis sözleşmelerini yenilemeleri gerekiyor.

Bu zam, özellikle dar gelirli aileler üzerinde baskı yaratırken, velilerin tepkilerine yol açtı. Yeni fiyatlarla birlikte servis hizmetlerinden yararlanmak isteyen aileler, belirtilen miktarı ödeyerek çocuklarının ulaşımını sağlamaya devam edebilecekler.

Kaynak: HABER MERKEZİ