Nepal'de meydana gelen trajik uçak kazasında, bir Bombardier CRJ 200 model yolcu uçağı, kalkış sırasında pistten çıkarak patladı ve yere çakıldı. Kaza anına ait görüntülerde, uçağın pistin üzerinde alçak uçtuğu, ani bir şekilde yana eğildiği ve burnu önde yere doğru hızla düştüğü görülüyor. Uçak düştükten sonra alevler içinde kaldı; gökyüzüne siyah dumanlar yükselirken, çevredeki insanlar havaalanı servis otobüsünden olayı izledi.

Nepal'de uçak faciası: 18 ölü - Resim: 1

Saurya Havayolları'na ait uçak, başkent Katmandu'daki Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'ndan kalkarak tatil beldesi Pokhara'ya yöneliyordu. Uçak, kalkış sırasında pistten çıkarak çevredeki yemyeşil tarlalara düştü. Kazada iki mürettebat üyesi ve 17 teknisyeni Pokhara'ya taşıyan uçakta toplamda 18 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Nepal'de uçak faciası: 18 ölü - Resim: 2

Hayatta kalan tek kişinin pilot olduğu belirlendi. Yetkililer, uçağın kalıntılarının yerel tarlalara yayılmış olduğunu ve itfaiyecilerin yangını söndürmeye çalıştığını aktardı. Diğer görüntülerde, cesetlerin sedyelerle ambulanslara taşındığı ve kurtarma ekiplerinin uçağın yanmış kalıntılarını incelediği görülüyor.

Nepal'de uçak faciası: 18 ölü - Resim: 7

Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'nın sözcüsü Tej Bahadur Poudyal, "Yalnızca kaptan hayatta kaldı ve hastaneye kaldırıldı" dedi. Hastanede tedavi gören pilotun gözlerinden yaralandığı, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.


Nepal'de uçak faciası: 18 ölü - Resim: 21

Nepal'in ana havalimanı olan Tribhuvan Uluslararası Havalimanı, acil durum ekiplerinin çalışmalarını sürdürmesi nedeniyle kapatıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ