Şeftali ve nektarin, içerdikleri kalori, karbonhidrat, lif ve protein bakımından birbirine benzer. Mikro besin düzeyinde şeftaliler biraz daha yüksek miktarda A vitamini, C vitamini ve lutein içerir. Nektarin ise akrabasına oranla daha fazla miktarda potasyum, niasin, magnezyum ve fosfor bulundurur.

Nektarin ve şeftali için dünya çapında en yoğun hasat zamanı haziran, temmuz ve ağustos aylarıdır. Her ikisi de yüksek düzeyde sağlıklı içerikler barındırır. Aynı zamanda mükemmel lif kaynaklarıdır.

HER DERDE DEVA

Nektarinlerin potansiyel sağlık yararları arasında bilişsel sağlık, gelişmiş göz sağlığı, antioksidan seviyeleri ve azalmış ölüm oranı yer alır. Hem nektarin hem de şeftali, olgunlaştığında çiğ olarak tüketilebilecek mükemmel meyvelerdir. Ayrıca salatalar ve tatlılar gibi çeşitli yiyeceklere şeftali ve nektarin de ekleyebilirsiniz.

Beslenme uzmanlarına göre; genel olarak meyve suyu içmek yerine meyveleri çiğ olarak tüketmeniz gereklidir. Çünkü bir bardağa çok sayıda meyve girebilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ