Yetkililer, Nepal'deki ekiplerin, iki otobüs dolusu insanın heyelan sonucu sürüklendiği nehirden toplam 11 ceset çıkardığını söyledi. Kurtarma ekipleri, kayıp otobüsleri ve yaklaşık 50 kişiyi bulmak için yaptıkları aramada, nehir kıyısındaki farklı noktalarda cesetlerle karşılaştı. Hükümet yetkilisi Khima Nanda Bhusal, yedi kişinin teşhis edildiğini ve yakınlarıyla iletişime geçildiğini söyledi. Ölenlerden üçü Hintli, kalan dördü ise Nepal uyruklu.

4'Ü BELİRLENEMEDİ

Bhusal, nehirden dört cesedin daha çıkarıldığını ancak kimlikleri belirlenemediği için otobüslerde olup olmadıklarının henüz netleşmediğini belirterek, "Gerektiği sürece aramaya devam edeceğiz ve vazgeçmeyi planlamıyoruz. Hepsi bulunana kadar çalışacağız" dedi.

Nepal ordusu personeli, başkent Katmandu'nun yaklaşık 120 kilometre (75 mil) batısındaki Simaltal yakınlarında iki otobüsün otoyoldan çıkarak taşan nehre sürüklenmesinin ardından hayatta kalanları arama operasyonu yürütüyor, 13 Temmuz 2024 Cumartesi. (AP Fotoğrafı/ Ramesh Paudel)

3 KİŞİ KURTARILDI

Otobüsler, cuma sabahı Simaltal yakınlarında sürüklendiklerinde, Nepal'in başkentini ülkenin güney bölgelerine bağlayan ana otoyoldaydı. Üç kişi otobüslerden çıkarıldı ve yakındaki bir hastanede tedavi altına alındı.

100 KİLOMETRE UZAKTA!

İlk ceset, otobüslerin düştüğü yerden yaklaşık 50 kilometre uzakta pazar günü bulundu. Diğer cesetler Hindistan sınırına kadar uzanan yerlerde belirlendi. Yetkililer, bunlardan ikisinin heyelan bölgesinden 100 kilometre uzakta tespit edildiğini kaydetti. Kayıp yakınları nehir kenarında toplanarak bilgi almaya çalışırken, kurtarma ekipleri arama çalışmalarında, tüplü dalış ekipmanları ve su altı sonar görüntüleme cihazları kullanıyor.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül