Kısa bir süre önce Trendyol Süper Lig devi Beşiktaş'ın başına geçen Giovanni van Bronckhorst, siyah-beyazlılarda kısa süre içerisinde farkını ortaya koymayı başardı. Geçen seneki takımı bambaşka bir çehreye büründüren 49 yaşındaki teknik adamın başarısına Avrupa basını kayıtsız kalamadı.

GIOVANNI VAN BRONCKHORST'U KONUŞUYORLAR

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de belki de tarihinin en kötü sezonunu geçiren Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi takımın başına Hollandalı teknik adam Giovanni van Bronckhorst getirilmişti. Başarılı çalıştırıcının şu ana kadar performansıyla sınıfı geçerken Avrupa'da en çok konuşulan teknik adamların başında geldi. Birçok önde gelen kuruluşu Giovanni van Bronckhorst'un başarısını manşetlerine taşıyarak kendisine methiyeler düzdü.

İLK RESMİ MAÇINDA KUPA KAZANDI

Giovanni van Bronckhorst, Beşiktaş'ın başına geçtikten sonra ilk resmi maçında siyah-beyazlı taraftarlara unutamayacakları bir zafer yaşatmıştı. Süper Kupa mücadelesinde ezeli rakibi Galatasaray ile karşılaşan  Giovanni van Bronckhorst'un Beşiktaş'ı, sarı-kırmızılıları adeta sahadan silerek 5-0'lık tarihi bir skorla kupayı müzesine götürmeye başarmıştı.

LİGDE 3 TE 3 YAPTI, AVRUPA LİGİ'NDE GRUPLARA KALDI

Trendyol Süper Lig'e de oldukça iyi bir başlangıç yapan Giovanni van Bronckhorst'lu Beşiktaş, çıktığı 3 mücadeleden de galip ayrılmayı başardı. Öte yandan siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda Lugano'yu eleyerek gruplara katılmayı başardı.
 

Editör: Bedirhan Altundağ