Yaklaşık 200 müridiyle sözde "mehdi" Mustafa Çabuk'un, dini inanç ve duyguları istismar ederek, sözde müritlerinden gayrimenkul satışı yaptırıp kredi çektirdiği tespit edildi. Jandarma ve polis, ortak bir operasyon düzenleyerek "sahte mehdi" Mustafa Çabuk ve 15 müridini gözaltına aldı.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde toplanan ve kendilerini 'Hilafeti Muhammediye Tarikatı' olarak adlandıran yaklaşık 200 kişilik grup, 18 ay önce kendilerini depremzede olarak göstererek, köy yakınlarındaki Koç Termal ve Hilal Evleri'ni iki yıllığına kiraladı.

Daha sonra, termal tesislerde sosyal medya üzerinden sahte tebliğ hesapları oluşturarak ve canlı yayınlarla 'Hz. Mehdi Ulusa Sesleniyor' programlarını icra etmeye başladılar. Çabuk, burada "Mehdi'ye Bağlılık" törenleri düzenledi.

Mehdi vurgunu: Mustafa Çabuk yakalandı... Harem, lüks otel, define kazısı... Ne ararsan var - Resim: 2

YouTube hesabında yapılan 'Hz. Mehdi as. Ulusa Sesleniyor' programında soruları yanıtlayan Çabuk, mehdinin belirtilerinden söz etti. Külcüler köyündeki tarikat üyeleri, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçak kazı yaparken yakalandı.

Şüphelilerin kazdıkları alanda 'ahit sandığı' aradıkları ortaya çıktı. Hadislerde bahsedilen mehdi olduğunu öne süren Mustafa Çabuk, ahit sandığının yerinin kendisine melekler tarafından bildirildiğini iddia ediyor.

Sahte mehdi Mustafa Çabuk'un da aralarında bulunduğu 21 kişi tutuklandı. Tutukluluk sürelerinin sona ermesinin ardından serbest kalan Çabuk'un, akıl sağlığının kontrol edilmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiği belirlendi.

Mehdi vurgunu: Mustafa Çabuk yakalandı... Harem, lüks otel, define kazısı... Ne ararsan var - Resim: 3

Kendini mehdi olarak ilan eden Mustafa Çabuk, 2020 yılında İstanbul'da kurduğu suç örgütünün merkezini Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki Koç Termal Tesisi ve Hilal Doğa Evleri'ne taşıyarak, yaklaşık 200 sözde müridiyle birlikte yaşamaktadır. Dini inançları istismar ederek müritlerine gayrimenkul satışı yaptırıp kredi çektirdiği tespit edildi.

Çabuk, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurma' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçları kapsamında jandarma ve polis tarafından düzenlenen ortak operasyonla sabaha karşı 15 müridiyle birlikte gözaltına alındı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen sahte mehdi Mustafa Çabuk ve 15 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: ODATV