2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımı'nda, kaleci Mert Günok'un son saniyelerdeki nefes kesen kurtarışı geceye damga vuran heyecan dolu anlardan biri olmuştu.

Günok 90+4. dakikada Christoph Baumgartner'ın kafa vuruşunda yerden seken topu çelerek skorun 2-2 olmasının önüne geçti ve Türk Milli Takımı'nın tarih yazmasını sağladı. 

66848896476Db68B62C48Ea5

İstanbul’da “Kuyu-7” Operasyonu: 33 Şüpheli Yakalandı İstanbul’da “Kuyu-7” Operasyonu: 33 Şüpheli Yakalandı

"EN SEVDİĞİM HAVALAR"

Milli kalecinin 4 yıl önce gazeteci Sunay Akın'ın programına konuk olduğu ve  'Yağmurlu havalarda ne hissediyorsun?' sorusuna verdiği cevap sosyal medyada gündem oldu. Videoda Mert Günok'un soruya "Benim en sevdiğim havalardır aslında yağmurlu havalar. Kuru sahadansa ıslak sahayı her zaman tercih ederim. Çünkü ıslak sahada topun nasıl geleceğini çok rahat bir şekilde tahmin edebiliyorsunuz." yanıtını verdiği ortaya çıktı.

66846Bf3476Db68B62C48D01

"KAYMA HIZINI HESAPLAYABİLİYORUM"

Defansın arkasına sarkıtılan topların sekince daha hızlı geleceğini belirten kaleci, "Ona göre kendimi ayarlıyorum. Atılan şut sektiği zaman, kayma hızını hesaplayabiliyorum. Ama kuru sahada, topun dönüş açısına göre o topun yere çarptığında ne tarafa döneceği belli olmuyor. Kuru sahada oyuncunun topun dibine girip attığı pas yere çarptığında kalıyor. Ama ıslak sahada sana doğru geliyor. Kuru sahada topa çıktığın zaman bir anda arada kalabilirsin. Forvet oyuncusu senden daha önce topla buluşabiliyor. Daha önce böyle gol yemişliğim vardır" ifadelerini kullanıyor.

Kaynak: DEMET SAROVA