Güney Carolina'lı Tyler Bradley Dykes, 6 Ocak 2021'de Donald Trump'ın destekçilerinden oluşan kalabalığın saldırısı sırasında iki polis memurunun elinden kalkanı kapmıştı. Bunu, polis hatlarını aşmak için kullandığında aktif görevdeki bir Deniz Piyadesi'ydi.

DAHA ÖNCEDEN SABIKALI

Nisan ayında saldırı suçlamalarını kabul eden Dykes, daha önce 2017'de Virginia'da düzenlenen aşırı milliyetçi "Unite the Right" mitinginden kaynaklanan bir suçtan hüküm giymişti. Dykes, eyalet hapishanesinde altı ay hapis cezası çektikten sonra 2023'te federal gözetime transfer edildi.

5 YIL 3 AY İSTENMİŞTİ

Adalet Bakanlığı, ABD Bölge Yargıcı Beryl Howell'ın, 26 yaşındaki Dykes'ı dört yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırdığını bildirdi. Federal savcılar, Dykes için beş yıl üç ay hapis cezası önermişti.

KENDİSİ ÖZÜR DİLİYOR

Savcılar, "Kongre binasının doğu cephesindeki en aşırı şiddet olaylarının bazılarında doğrudan rol oynadı" dedi. Dykes'ın avukatları ise iki yıl hapis cezası talep etmişti. Avukatları, "Tyler, ABD Kongre Binası isyanına karışmaktan dolayı büyük bir pişmanlık yaşıyor. Eylemlerinin tüm sorumluluğunu üstleniyor. Bu eylemleri için özür diliyor" demişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ