Halk arasında yaygın olarak bilinen nazar ve göz değmesi kavramlarının gerçekten bir etkisi var mı? Merak edilen bu soruların cevabını Uzman Psikolog Ramazan Saygın Şimşek, Şok Gazetesi muhabirimiz Senay Güncavar'a verdiği röportajda açıkladı. 

“Nazar, insanların negatif enerjilerinin size yansımasıdır. Aynı ortamda bulunduğunuz kişilerin negatif duyguları hormonlarınızı bile etkileyebilir” diye belirtiyor.

Uzman Psikolog Ramazan Saygın Şimşek

NAZARIN BİLİMSEL VE PSİKOLOJİK TEMELLERİ

Uzman Psikolog Ramazan Saygın Şimşek, her maddenin, hatta her canlının belirli bir enerjisi ve frekansı olduğunu belirtiyor. Bu enerjiler, insanların birbiriyle etkileşime girdiğinde, özellikle yakın fiziksel temas halinde belirgin hale geliyor. Şimşek, nörolojik muayenelerde kullanılan EEG'yi örnek göstererek, beynin yaydığı dalgaların ve enerjinin izlenebildiğini, aynı şekilde zihnin, düşüncelerin ve duyguların da belirli bir enerji ve frekansa sahip olduğunu vurguluyor.

NEGATİF ENERJİ VE HASET DUYGUSU

Ramazan Saygın Şimşek’e göre, bazı insanların enerjileri bizi pozitif, nötr veya negatif yönde etkileyebilir. Özellikle negatif enerjiler, haset ve çekememezlik gibi duygularla daha da güçlenir. Bir kişi sizin güzelliğinizi, maddi durumunuzu veya ilişkilerinizi kıskandığında, bu negatif enerji size olumsuz şekilde yansıyabilir. Hormonların bile bu enerjilerden etkilenebileceğini belirten Şimşek, aynı ortamda bulunmanın etkisini artırdığını söylüyor.

HORMONLARINIZ BİLE DEĞİŞİYOR

Özellikle yan yana gelindiğinde iki insanın enerjilerinin ve frekanslarının temas kurduğunu vurgulayan Şimşek, bu temasın hormonları bile değiştirebileceğini ifade etti. “Yanlış duymadınız” diyen Şimşek, “Bırakın insanı hasta etmeyi, hormonlarınızı bile değiştiriyor” dedi.

WELLESLEY ETKİSİ VE ENERJİ ETKİLEŞİMİ

Psikolojide "Wellesley etkisi" olarak bilinen bir kavrama da dikkat çeken Şimşek, aynı evde veya yurtta birlikte kalan kız öğrencilerinin haftalar içinde mens döngüsü, adet döngülerinin benzemeye ve eş zamanlı olmaya başladığını belirterek örnek gösteriyor. Bu etkinin, iki insanın enerji ve frekanslarının temasıyla ilgili olduğunu ifade ediyor.

BU ENERJİ SİZİ KÖTÜ ETKİLER

Hangi Duygu Ve Düşünce İle Bakılırsa, Nazar Ya Da Göz Değer?

Asıl soru bu işte? Buna neden olan duygu, haset duygusudur. Çekememezliktir. Kıyafetiniz, takılarınız, dış görünümünüz, ilişkiniz, mesleki, maddi statünüz gibi birçok konuda bir kişinin size hasetlenmesidir. Sizi çekememesidir. Nazar ya da göz denilen kavram. Bunun bir de daha üstü, sizin daha kötü olmanızı istemesiyle alakalıdır. Bu biraz önce saydığım konularla ilgili birisi de dedi ki içinden maddi olarak daha kötü olmanızı istedi. Ya da sizin güzelliğinize, ilişkinize hasetlendi ya. İşte bu enerji sizi kesinlikle ve kesinlikle kötü etkiler. İşte o zaman nazar değdi, göz değdi, kavramları ortaya çıkar. 

NEGATİF DUYGULARININ SİZE YANSIMASIDIR

Uzaktan Nazar veya Göz Değer mi?

Uzaktan bu etki ne kadar olur bu konuda bir şey diyemem. Ama fiziksel olarak aynı ortamlarda olduğunuz, yüz yüze birbirinizi görebildiğiniz ortamlarda bu duygunun etkisi kesinlikle daha yüksek oluyor. Nazar ya da göz denilen kavram kişilerin bu negatif duygularının size yansımalarıdır.

ENERJİNİN DERİNLİKLERİNDE YATAN GERÇEKLER

Nazar ve göz değmesi hakkında halk arasında dolaşan pek çok inanışın ardında, aslında insan psikolojisinin ve enerjisinin derinliklerinde yatan gerçekler olduğunu dile getiren Şimşek, insan üzerindeki etkilerini göz ardı etmemek gerektiğini belirtiyor. 

Kaynak: SELDA İBİŞ ŞANLI