NATO'nun topçu mühimmatının üretim kapasitesini büyük ölçüde artırma çabaları ilerliyor. NATO'nun Brüksel'deki karargahından alınan bilgiye göre; ittifaka üye 32 ülke bu yıl 2 milyon adet 155 milimetrelik mühimmat üretmeyi hedefliyor.

TEK BAŞINA RUSYA!

Yetkililer, aynı zamanda üretim seviyelerinin hala çok düşük olduğunu ve mühimmatın hala çok pahalı olduğunu kabul etti. Örneğin Batılı istihbaratlara göre; Rusya yılda yaklaşık 3 milyon top mermisi üretebiliyor. Bu da ülkeye Ukrayna'ya karşı savaşta avantaj sağlıyor.

YARDIM ZORLAŞIYOR

NATO ülkelerinde savunma sanayii bu yüksek talebi karşılayacak şekilde yapılandırılmamış durumda. Ve bu durum Ukrayna'ya askeri yardım sağlanmasını zorlaştırıyor. Verimliliği artırmak ve maliyetleri düşürmek için artık bir standardın oturtulması gerekiyor.

YENİ ÖNERİLER

Bu amaçla NATO üyeleri, şubat ayında yapılması planlanan savunma bakanları toplantısında savunma malzemeleri üretiminin modernizasyonu ve standardizasyonuna yönelik öneriler sunmak üzere yeni NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'yi görevlendirmek istiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ