İstanbul'un Avcılar ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Sevda Yılmaz, 6 Eylül Cuma günü "Babama gidiyorum" diyerek evden ayrıldı ve o günden beri kendisinden haber alınamadı. Sevda'nın ailesi, kızlarını ararken Suriyeli bir aileyle yaşadıkları tartışma nedeniyle gözaltına alındı. Bu durum, Türkiye'de kayıp çocuk vakalarının artışını tekrar gündeme getirdi.

HalkTV muhabiri Ramazan Süzen'in bildirdiğine göre, anne ve babası arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Sevda, annesiyle birlikte dedesinin Avcılar'daki evinde yaşamaya başlamıştı. Ancak 6 Eylül'de evden ayrılan Sevda'nın ardından kaybolduğu belirtiliyor. Her tarafta kızını arayan acılı baba açıklamalarda bulundu. Baba Yılmaz, çocuğunun Suriyeliler tarafından kaçırıldığını iddia etti.

"Sevda'nın elbiseleri ailenin evinden çıktı"

Sedat Yılmaz, halktvcomtr'ye yaptığı açıklamada, 7 Eylül 2024 günü sabah saatlerinde kızının evden ayrıldığını öğrendikten sonra mahalleye gittiğini, edindiği bilgilere göre kızının arkadaşı olarak söylenen Suriye uyruklu 15 yaşındaki Fatma Ş. isimli kızın evine gittiğini söyledi.

Baba Yılmaz, kızının arkadaşına kızının nerde olduğunu sorduğunda, Fatma Ş.'nin Sevda Yılmaz'ı bir haftadır görmediğini söyledi. Daha sonra eve geri dönen baba bir gün sonra hayatının şokunu yaşadı. Kızını bir haftadır görmüyorum diyen Fatma Ş., bir gün sonra Sevda Yılmaz'a ait olan elbiseleri anne Hanife Tutar'a teslim etti.

Bunu duyan Yılmaz, sinirle Suriyeli ailenin evine gitti. Burada aile ile acılı baba arasında tartışma fiziki kavgaya döndü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, baba Yılmaz'ı gözaltına aldı. Yılmaz, 4 saat boyunca gözaltında kalırken, Suriyeli aile ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

"Neredeyse ben suçlu oluyordum"

Baba Yılmaz, Suriyeli aile ile tartıştıktan sonra karakolluk olduğunu ve karakolda yaklaşık 4 saat gözaltında kaldığını belirtti. Yılmaz, kaybolan kızının elbisesinin Suriyeli ailenin evinde çıkmasına rağmen serbest bırakılmasına tepki gösterdi ve "Kızımın izini ararken neredeyse ben suçlu oluyordum" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ