Diyarbakır’da 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19’uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin’in öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen cinayet şüphelileri Narin'in annesi Yüksel (44), ağabeyi Enes (18), amcası Fuat Güran (41), kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı.

Anne ve ağabeye cinayete iştirak suçlaması

Anne Yüksel ve ağabey Enes Güran "Kasten öldürme suçuna iştirak etmek", amca Fuat Güran "Suç delillerini yok etmek", diğer 5 şüpheli ise "Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2 Eylül'de gözaltına alınan amca Salim Güran ile Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşusu Nevzat Bahtiyar, 11 Eylül'de tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

gwlafkpmhe2dtp65vtjgpw.webp

Tutuklanan itirafçının ifadesi

Amca Salim Güran’ın Narin’in cesedini saklaması için kendisine verdiğini itiraf eden Nevzat Bahtiyar ifadesinde şunları söyledi:

“Salim Güran, battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, ‘Bunu yok edeceksin’ dedi. ‘İyi düşün, sana 200 bin lira veririm’ dedi.

Battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduk.

Muhtar Salim Güran ile birlikte ayrılmadan önce göl diye tabir ettiğimiz Eğertutmaz Deresi’ni işaret etti ve ‘Oraya götür’ dedi.

Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Bu alana çuvalı bıraktım ki çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum.”

Narin'in ağabeyi Enes Güran: Nevzat para için yapabilir

Narin'in tutuklanan ağabeyi Enes Güran'ın da (18) savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı.

Enes Güran, tutuklu komşuları Nevzat Bahtiyar'a ilişkin verdiği ifadede şunları anlattı:

"Kardeşim Narin'i eğer belirtilen şekilde Nevzat bulunan yere bıraktıysa bunu ancak Nevzat'a tehditle, para teklif edilerek yapılabileceğini düşünüyorum. Çünkü Nevzat ekonomik durum itibarıyla da güçsüz ve sönük bir kişiliktir. Kendisine böyle bir olayda teklif edilirse para için yapabilir."

3hjterrxd026iwy9e0uzfg.webp

Anne Yüksel Güran'dan çelişkili ifadeler

Soruşturmada anne Yüksel Güran ise hakkındaki tüm suçlamaları reddetti.

Savcının, "Narin seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?" sorusuna anne, "Hayır, öyle bir şey kesinlikle yok" sözleriyle yanıt verdi.

İfadesinin başlarında, Narin'i kimin öldürdüğü konusunda bir fikri olmadığını söyleyen anne Güran'ın, sonlara doğru "Salim kızıma niye zarar verdi bilmiyorum" demesi ifadesinde çelişkiye yol açtı.

Anne Güran'ın açıklık getiremediği sorular yöneltildiğinde ise "evde uyuduğunu" söylediği belirtildi.

Amca ile ilişki iddialarını reddetti

Salim Güran'la bir ilişkisi olup olmadığı sorulduğundaysa "Böyle bir şey kesinlikle yok, bu iddialardan utanç duyuyorum. Narin’i kim öldürdüyse Allah belasını versin" dedi.

Savcı, anne Güran'a saat 15:15’ten sonra Salim Güran'ı üç kez aramasını sordu.

HTS kayıtlarında tespit edilen görüşmelerle ilgili Yüksel Güran, "Bir kez yanlışlıkla aradım. Başka da kendisini aramadım" yanıtını verdi.

Ben halıları değiştirmedim ancak eve insanların gelip gitmesi nedeniyle hatırladığım kadarıyla 5. 6. günde kız kardeşim Yasemin halıların kirlendiğini temiz halım olup olmadığını sordu ben de temiz halım olduğunu söyledim. Yasemin temiz halıyı alıp serdi, eski halım da evde yıkanmış halde bulunmaktaydı.

- Evden götürülen battaniye nedir?

- Kimseye herhangi bir battaniye vermedim ancak olay nedeniyle evime gelen giden çok fazla olduğundan benim evimden Salim'in evine uyumak için battaniye götürmüşse de bir bilgim yoktur.

57kyd9iqdu29chdjzdbnew.webp

Narin'in babası: Eşim ve Salim arasında bir şey olamaz

Narin'in serbest bırakılan babası da ifadesinde, "Salim'in arabasını hiç kullanmıyoruz. Bu araca ben veyahut çocuklarım kesinlikle binmedik" dedi.

Babaya sorulan, "Eşinizin sizi aldattığınıza ilişkin bir şüpheniz var mı? Salim ile aralarında bir şey olabilir mi?" sorusunu ise, "Kesinlikle aralarında bir şey olamaz. Burada Salim'e güvendiğimden değil eşime güvendiğim için bunu demekteyim." şeklinde yanıtladı.

Baba Arif Güran, "İsterse kardeşim olsun isterse eşim olsun her türlü cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerini de kullandı.

Salim Gören ifade için savcılığa getirildi

Narin'in tutuklu amcası Salim Güran, yeniden ifadesi alınmak üzere savcılığa getirildi.

"Tüm konuşmalarını ve verilerini kendi kaydetmiş"

A Haber'de yer alan habere göre, tutuklanan amca Salim Güran'ın cep telefonu üzerinde çalışma yapan siber ekipler tüm mesajları ve verileri geri getirdi ve bilgiler savcılığa verildi.

Sabah Gazetesi Ankara İstihbarat Şefi Halit Turan gelişmeyi şu ifadelerle açıkladı:

"Salim Güran mesajları silme nedeni, "Kardeşim Arif Güran'ın ahırın 380 adet mermi çıkmıştı. Bunlarla ilgili konuşmalar vardı onun için sildim" diye açıklama yapmıştı. Salim Güran kendi telefonuna bir program indirmiş ve tüm konuşmalarını ve verilerini kendi kaydetmiş. İşte bilişim ve veri inceleme uzmanları el konulan telefonda yaptıkları çalışmalar neticesinde Salim Güran'ın sildiği tüm verileri geri getirdiler. Bu kayıtlar Narin'in neden öldürüldüğünü ve nasıl ortadan kaldırıldığını ortaya koyacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ