AK Parti Milletvekili Hulusi Akar en son eğitimle ilgili yaptığı konuşmayla gündeme gelmiş ve tepki çekmişti. 

Akar; "Eğitimin amacı bilgi edinmek değildir. Eğitimin amacı bir Allah korkusu iki kuldan utanmak. Eğer biz 4 12 yaş arasındaki insanlara, çocuklarımıza Allah korkusunu verirsek, Allah'tan korkmayı, kuldan utanmayı verirsek, vatan sevgisini verirsek, millet sevgilisini verirsek, bayrak sevgisini verirsek,  başkaları için iyilik yapmayı öğretirsek ve diğer milli ve manevi değerlerimizi onlara yüklediğimiz takdirde onun üzerine bu çocuk nereye giderse gitsin, dünyanın her yerine gitsin bu çocuktan korkmayın.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar

Eğer bu verilmezse şu gördüğümüz tablo olur. Bu sefer ateistle mi deistle mi uğraşacaksınız? LGBT ile mi uğraşacaksınız? Uyuşturucuyla mı uğraşacaksınız? Şaşırırsınız, şaşırırsınız.

Ondan sonra başlıyoruz efendim savcı nerde? Polis nerede? Arkadaşlar, savcılarla polislerle bu iş olmaz olmaz.  İşin başı ve ilacı eğitim. Bunu verdik verdik, veremedik kendi çocuklarımız da bize yabancılaşıyor, kendi torunlarımıza bize yabancılaşıyor." demişti. 

Gazeteci Fatih Altaylı da bu sözlere  tepki gösterdi. Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran'ın köyündeki son seçimin sonuçlarını paylaşan Altaylı, "Hulusi Akar, bu tabloya bakarak köyde eksik olanın 'Allah korkusu' olduğunu hâlâ düşünüyor mu" diye sordu. 

Kapak 142610

Fatih Altaylı "Hulusi Bey bu köyde Allah korkusu oranı ne!" başlıklı köşe yazısında "Acaba 'Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu vermektir' buyuran eski Diyanet İşleri Başkanı, pardon ne Diyanet’i, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar bu köyde olanlar için ne düşünüyor merak ederim" diyerek, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde son seçimlerde ortaya çıkan sonuçları paylaştı. Altaylı, "Oldukça muhafazakâr görünen ve bir zamanlar Hizbullah ile anılan bu köyde son seçimlerde 154 oyun 100’ünü AK Parti, 16’sını HÜDAPAR, 3’ünü YRP, 2’sini Saadet almış. Geri kalan 32 oy ise DEM Parti’ye gitmiş" bilgisini aktardı.

"Hulusi Akar bu tabloya bakarak köyde eksik olanın 'Allah korkusu' olduğunu hâlâ düşünüyor mu" diye soran Altaylı, şöyle devam etti: "Ama galiba 'Yeni Türkiye'yi tanımlayan söz Con Sinov’un hatırlattığı İtalyan mafya cümlesi 'Herkes suçlu ise kimse suçlu değildir' değil. AK Parti’nin Türkiye’sine daha çok uyan cümle 'Suçlayacak kimseyi bulamadığında herkes suçlu demektir'.

Türkiye’nin durumu da budur. Hiç kimse sorumluluğu Allah’a, Allah korkusuna yüklemesin. Allah’ı suçlarına ortak etmesin. Yemezler. Ne bu dünyada, ne de varsa ötekinde…"

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY