Odatv haberine göre. Diyarbakır'da kaybolan ve bir çuval içinde cansız ceset bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması devam ediyor. Bu yetenek Cumhuriyet Başsavcılığı, Tavşantepe Köyü'ne bakan askeri üsse ait 'şahin gözü' kameralarının görüntülerinin çözümünü sağladı. 7 dakika 28 saniye süren kayıtlarda, itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın kendisine ait 23 AN 630 plakalı araçla köyden gelene kadar geçen süre ve dereye yakın bir yerde bulunduğu görüldü. Görüntülerde, şahsın Narin'in cansız vücudunun bulunduğu çuvalı kucağına alarak dereye doğru yürüdüğü tespit edildi.

CESEDİN ÇÜRÜMESİ İÇİN TAŞ KOYDU

Nevzat Bahtiyar'ın yürüdüğü mesafenin 150 metre olduğu belirlendi. Bahtiyar'ın hiç yere bırakmadığı çuvalı dere yatağının su ile birleştiği noktada kucağından indirip önce ağzını bağladığı sonra kayanın altına gizlediği ve üstüne de 3 kaya parçası koyduğu belirlendi. Bahtiyar'ın ayrıca cesedin hızlı çürümesi için de böyle bir önlem aldığı öğrenildi. Bahtiyar'a savcı huzurunda yaptırılan yer gösterme tutanaklarını da görüntüler doğruladı.

Narin Güran'ın katili hala bilinmiyor: Ailesinden 415 kişiye tazminat davası - Resim: 3

AİLE TAZMİNAT PEŞİNDE

Olayla ilgili anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran'ın da aralarında olduğu 12 şüpheli tutuklandı. Cinayetin aydınlatılması için çalışmalar devam ederken Güran Ailesi'nin tazminat parası peşine düştüğü ortaya çıktı. Aile, sosyal medyadan yapılan tepki paylaşımlarına dava açmak için 12 avukat tuttu.

Narin Güran'ın katili hala bilinmiyor: Ailesinden 415 kişiye tazminat davası - Resim: 4

Tutulan 12 avukatın bugüne kadar 415 suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Avukatlar davalı tarafa arabuluculuk sistemiyle teklif gönderiyor, kabul edenler Güran Ailesi'ne istenilen parayı ödüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ