Tüm Türkiye 8 yaşında katledilen Narin Güran'ın katil veya katillerinin kim olduğunun ortaya çıkmasını beklerken emekli polis/cinayet dedektifi Savaş Kurtbaba katıldığı canlı yayında konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Narin'in 21 Ağustos günü kaybolduğu saat 15.15 itibarıyla adım adım neler yaşanmış olabileceğine dair kendi gözlemleri doğrultusunda bir senaryo oluşturan Kurtbaba, amca-anne ve abi üçgenine dikkat çekti.

19098109 728Xauto

NARİN'İ KİM ÖLDÜRDÜ?

Narin'in katilinin amca olmadığının üstüne basan ve görmemesi gereken bir şey gördüğünü ancak bunun bir aile arasındaki yasak ilişki olmadığını belirten Kurtbaba, abinin kolundaki diş izlerinin ve evde bulunan tülbentin cinayetin düğümünü çözdüğünü söyledi. 

Kurtbaba konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Bence belirlendi bile. Bu iş bitti. Bunları anlatırken, elimize geçen biliglere göre bir saneryo yapıyorum. Kimseyi de suçlamak istemiyorum. Şimdi 15.15 itibariyle ilgili bir kamera kaydımız var. Narin'in son görüldüğü saat. Bunun dışında bir kayıt olmadığı biçin verilen tüm ifadeleri inandırıcı bulmuyorum. Onu söyleylim. Çocuk görmemesi gereken bir şeyi gördü."

728Xauto-9

"ÖLDÜRMEK İSTEMEMİŞ OLABİLİR"

"Annenin 'Oğlum yasaklı madde kullanıcısı. Arka tarafta çocuğa şiddet ya da istismar oalyı olabilir' dediği an, Narin'in bu olayla karşılaşma ihtimali yüksek. Anne ile amca arasında bir ilişkiyi bu çocuk yakalamış olsa eğer sonu ölümle bitmezdi. Yasaklı madde kullanan kişilerde kafada bulanıklar olur. Ben bir cinayet sanığını aldım, evde yatarken aldım. Ne yaptığından haberi bile yoktu. Burada da benzer bir durum olabilir. Öldürmek istememiş olabilir. Boyuun kemiklerinde içeride bir kırık olmadığıını belirtiyor Adli Tıp."

Ben yüzde 99 boğma oluğunu düşünüyorum. Yer gösteren sanık da boynunda kızarıklık gördüğünü söylüyor. Biz bunu şu an göremiyoruz tabi, çünkü günlerce suyun altında kaldı cansız bedeni. Ben boğulma olduğunu düşünüyorum.

1080Xauto-4

TELEFON TRAFİĞİNE DEĞİNDİ

Saat 16.15 sıralarında amca, anne ve ağabey arasında bir telefon trafiği başlıyor. Bu tam anlamıyla bir delil olmasa da önümüze bir tablo getiriyor. Olaydan sonra abi ve anne sürekli amcayı arıyorlar. Niye babayı aramıyorlar?

Burada güç amcada. Amca 'Bakın benim HTS kayıtlarıma diyor. Bu olayı yapmadığını anlayacaksınız' diyor. Bu kadar emin neden diyor bunu biliyor munuz? Amca cinayet anında olay yerinde değil. Gerçekten değil. Sorulan sorularla bağlantı kırarak anlatıyorum bunları.

Daha sonrasında olay yerine amca geliyor. Olayın sıcaklığıyla çocuğun oradan alıp uzaklaştırıyor. 17.49 gibi olması lazım kamera kaydına da giriyor. Hızlı bir şekilde araba çıkıyor. Araba çıktıktan sonra amcanın telefonu bir saat 10 dakika boyunca kapalı oluyor.

Narin Cenaze 2276761

"AMCA HER ŞEYİ BİLİYOR"

"Amca her şeyi biliyor. Bir HTS'nin, birini aramanın, mesaj atmanın onu yakalatacağını biliyor. Amcanın burada yaptığı 'hata' olaya başka birini daha katması oldu. 5 sene önce evde bir engelli birey var. Onun ölümünde de bir hata var. Otopsi yapılmıyor. Genç bireylerin ve engelli bireylerin ölümlerinde mutlaka otopsi yapılması şarttır. O dönem de amca muhtar. Belli bir döneme kadar defin iznini muhtar verebiliyordu. O dönem de otopsi olmadan defin izni veriyor amca. Amcanın buradan tecrübesi var. Diyor ki 'Ben bunu da kaybederim.'

Narin-11

"DİŞ İZLERİ ÖNEMLİ"

Öte yandan abide tespit edilen diş izleri önemli. Daha önceki incelemde 'Kime ait olduğu belirlenememiştir' denildi. Bakın burası önemli. 'Narin'e ait değildir' denilmedi. Şimdi belirlenecek. Bence belirlendi bile. Bu iş bitti. Bu itirafçı nasıl bulundu biliyor musunuz? Bence şöyle oldu. Amcaya tutuklanınca görüş izni verildi. Aslında bu bir tuzaktı bana göre. Aile, amcayla görüştü. Amcanın da onlara 'O adama dikkat edin. Konuşmasın' dediğini düşünüyorum. Kolluk aileyi takibe aldı ve ilk görüştükleri kişi bu itirafçıydı."

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY