Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine dün ulaşıldı ve küçük kız bugün son yolculuğuna uğurlandı. Soruşturma kapsamında aralarında aile üyelerinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınırken, Narin Güran cinayetinde ilk itiraf geldi. Soruşturmasında kapsamında gözaltına alınan bir kişi, 'Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm' dedi.

Öte yandan Narin'in bedeninden 91 numune alındığı, çuvalda sol bacağının diz kısmından kopuk olduğu, kemik parçalarının da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiği öğrenildi.

Ekran Resmi 2024 09 09 13.48.52

NARİN NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Küçük kızın katil veya katillerinin ortaya çıkması sabırsızlıkla beklenirken, emekli Emniyet Müdürü Haydar Özdemir, A Haber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.  dikkati çeken açıklamalarda bulundu.

3 seçenek öne süren Özdemir, şu ifadeleri kullandı: 'Küçücük bir çocuk neden öldürülmüştür? diye hep birlikte düşünüyorduk. Öngörülerimiz de şu şekildeydi;

  1.  Narin görmemesi gereken bir olaya şahit oldu. Ve tanıklığı ortadan kaldırıldı.

  2. Veya Narin cinsel istismar veya saldırıya uğradı, onun üzerine yaşananlarla ilgili olarak ortadan kaldırıldı.

  3. Ya da Narin'in başına istenmeyen bir kaza geldi. O kazaya sebep olanlarla ilgili soruşturma yapılmaması için ortadan kaldırıldı.

Ekran Resmi 2024 09 09 13.48.59

"TASARLANARAK ORTADAN KALDIRILDI"

Majör sebepler 3 başlık altında toplanabilir. Ama Narin'in cesedinin ortadan kaldırılmasıyla ilgili olarak JAK ekiplerinin yapmış olduğu araştırmada buldukları tablo nedir? Çuvalın içine koyulan bir ceset. Üzeri yapraklarla örtülmüş ayrı bir doğal görünüm verilmiş Buradan çıkarttığımız sonuç; Narin belki planlanarak, tasarlanarak öldürülmedi ama planlanarak tasarlanarak ortadan kaldırıldı. Bu da bize ‘suçlular bir kişi midir, yoksa birden çok kişi midir?’ sorusunu sorduruyor. Kanaatimizce birden çok kişi karşımıza çıkacaktır.

Ekran Resmi 2024 09 09 13.49.40

"EN ÖNEMLİ KISIM..."

Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? Otopside elde edilecek bulgular çok önemli. 10 saat sürdü. Bu bayağı uzun bir süre. Bizim mesleki tecrübelerimize göre; önemli olaylarda otopsi bu kadar sürüyor. Buradan sonra en önemli kısım; Narin'in buraya atılmış olduğunu görüyoruz. Hepimiz aynı kanaatteyiz. Demek ki, Narin başka bir yerde öldü veya öldürüldü.

Ölmüş olduğu noktayı bulmamız çok kıymetli. Otopsiden elde edilecek delillerle birlikte olay yerinin tespiti yapılabilir. Görevlilerimiz de zaten köye giriş çıkışları kontrol altına aldı. Delil kaybı olamaz. O köyde artık her yer olay yeri gibi düşünülecek. Olay kesinlikle köyde oldu. 8 yaşında bir çocuk. Kalkıp başka köye gidecek hali yok."

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY