Uzun süredir gündemin en önemli konularından olan Narin Güran cinayetinde cevaplanamayan birçok soru bulunmakta. Önce cinayeti inkar eden ardından ortaya çıkan delillerle planlı bir şekilde öldürüldüğü ortaya çıkan Narin Güran'ın ailesi kendilerini aklamak için her yolu denemeye devam ediyor.

Narin Güran-1

OKLAR GÜRAN AİLESİNDE

Önce toplu şekilde Whatsapp yazışmalarını sildiler, sonra evdeki her şeyi yıkadılar, bunlar yetmezmiş gibi de köydekileri susturup kendi aralarında toplantılar yaptılar fakat buna rağmen ortaya çıkan bütün işaretler okları Güran ailesine çevirdi.

Narin Güran-2

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET!

Tutuklu sanıklar anne Yüksel Güran, Narin'in ağabeyi Enes Güran ve amca Salim Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilmişti.

Narin Sorusturmasinda Dikkat Ceken Enes Guran Iddiasi Abi Cinayet Icin Mi Cagrildi Ifxz Cover.jpg

Korkunç cinayette yeni bir gelişme daha yaşandı. Gazeteci Ferit Demir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Narin'in ağabeyi Baran Güran'ın Diyarbakır Barosu'na verdiği dilekçeyi geri çektiğini dile getirdi.

FERİT DEMİR'İN PAYLAŞIMI

Narin'in Cansız bedeni bulunduktan kısa bir süre sonra ağabey Baran Güran Diyarbakır Barosu Başkanlığına giderek vekaletname vermişti. Biz ilk anda aileden biri samimi ve mantıkla bir karar vermiş diye düşündük. Ama görüyoruz ki Güran'larda oyun bitmezmiş...

Narin Abi

VEKALETİ GERİ ÇEKMİŞ!

Baran Güran'ın yaklaşık 10 gün önce Diyarbakır Barosuna verdiği vekaleti geri çektiği ortaya çıktı..

"GERÇEKLER ORTAYA ÇIKSIN İSTEMİYORLAR"

Onlarda biliyordu ki Diyarbakır Barosu Narin cinayetinde bütün gerçeklerin ortaya çıksın diye büyük bir gayret içindeydi. Gerçeklerin ortaya çıkmasından korkan Baran Güran vekâletnameyi geri çekmiş... Çünkü gerçeklerden korkuyorlar, çünkü gerçekler hiçbir zaman ortaya çıksın istemiyorlar...

Konuyla ilgili görüştüğüm dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Baran Güran'ın vekaleti geri çekmesi ile ilgili şunları söyledi; "Biz Baran Güran’ın vekaleti ile hiçbir işlem yapmadık. İddianame çıkmadan önce baro olarak müdahillik başvurusu yapmıştık. Savcılık bizleri dosyaya kurumsal olarak eklemişti. Baran Güran sonrasından bize azilname gönderdi. Diyarbakır Barosu 8 Ağır Ceza mahkemesi tarafından da katılan sıfatı ile bize dosyaya taraf olarak eklemiştir."


 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ