Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Köyünde cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin Güran’a ilişkin soruşturmada çember git gide daralıyor. Soruşturmada geçtiğimiz gün gözaltına alınan İsa Kaya ve Şeyma Kaya’nın işlemleri sürerken, amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran adliyeye sevk edildi.

Salim Güran Narin Güran

TOPLANTI ORTAYA ÇIKTI

Milliyet’in soruşturma makamlarından edindiği bilgilere göre, Narin Güran’ın kayıp başvurusunun yapılıp aranmaya çıkıldığı saatlerde, aile bireylerini toplayan büyük amca, çocuklardan yetişkinlere kadar ailedeki herkesin asılsız ve yalan ihbarlarda bulunması talimatını verdi.

Narin Copl Cover Ay9E Cover Rt10 Cover.jpg

Arama çalışmalarını yönlendirmesi için tutuklu amca Salim Güran ile diğer kardeşlerinin de aramalara katılmasını istedi. Narin’in 8 Eylül’de cansız bedeninin bulunması sonrası yapılan ikinci aile toplantısında ise büyük amcanın aile bireyleri ve köy sakinlerinden sessiz kalmalarını istediği belirtildi.

Narin Detay

İlk ifadesinde, katil ve olaya dair sorulara “Bilmiyorum, haberim yok” yanıtı vererek geçiştiren Salim Güran son ifadesinde, diğer aile bireyleri gibi katil zanlısı olarak Nevzat Bahtiyar’ı gösterdi. Soruşturma makamları, Narin’in kaybolmasından sonra 3 kez toplanan aile meclisinin aldığı son kararla Salim Güran’ın bu ifadeyi verdiği bilgisine ulaştı.


 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ