21 Ağustos günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan 19 gün sonra acı haber geldi. Küçük kızın cansız bedeni köye üç kilometre uzaklıkta Eğertutmaz Deresi'nde bir çuvalın içinde bulundu. 

Gözaltına alınan 24 kişiden biri olan Nevzat Bahtiyar, Narin’in amcasının kendisine 200 bin lira teklif ettiğini ve cesedi dere kenarına atmasını istediğini itiraf etti. Narin Güran ile ilgili soruşturma sürerken, Narin’in gözaltında olmayan tek amcası olan Erhan Güran, NOW Ana Haber’e açıklamada bulundu ve köydeki evleri gösterdi.

Ekran Resmi 2024 09 11 10.55.28

CAMİDE GEÇENLERİ ANLATTI

Amca Güran, para karşılığı Narin’in cesedini taşıdığını itiraf eden ve tutuklanan Nevzat Bahtiyar ile arasında geçen konuşmayı da anlattı.

Amca Erhan Güran, Now Haber’e yaptığı açıklamada itirafçı Nevzat Bahtiyar’la camide geçen diyaloğunu şu sözlerle aktardı: "Nevzat aramalara bizimle katıldı, camide otururken geldi yanımıza oturdu. Bana ‘Jandarma beni sorguya aldı. Salim’den şüpheleniyor musun diye sordular. Ben de ‘Salim böyle bir insan değil, böyle bir şey yapmaz’ dedim’ demiş. Ama böyle vicdansız bir insanda titreme olmaz mı? Bu kadar sakin mi durulur?"

Kapak 220719 Ugyq Cover

'ONU TOPRAK BİLE KABUL ETMEYECEK'

Gözaltına alınmayan tek amca olan Erhan Güran, yaşadığı acıyı dile getirerek, "Yapan susmuş işte kaç gün sonra ortaya çıktı. Ben köylüyü konuşturamam veya susturamam benim böyle bir gücüm yok, yetkim yok. Ben dışarıda kalan tek amcayım. 8 amcam içeride, oğlum ve yeğenlerim de var. Onlar için daha karakol kapısına gitmedim. Devletimiz bu işi ortaya çıkardığı zaman kim olursa olsun, gözümün nuru da olsa bu cezayı çekecek. Onu toprak bile kabul etmeyecek," şeklinde konuştu.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY