Geçtiğimiz aylarda kamuda tasarruf çağrıları sıkça konuşulmaya başlamış birçok belediyenin borçlu olduğu gün yüzüne çıkmıştı. Hatta bir çok belediyelere gelen hacizler yüzünden başkanlar makam koltuklarını bile kaybetmişti.

MURAT AĞIREL PAYLAŞMIŞTI

Tartışılan belediyelerden biri de ihaleleriyle gündem olan Gaziantep Şahinbey Belediyesi'ydi. 929 bin kişilik belediyede 1 milyondan fazla ayakkabı dağıtıldığı iddia edilmişti. Öte yandan bisiklet dağıtımı da gündem olan belediyede ihaleleri tartışma konusu olmuştu. Gazeteci Murat Ağırel'in paylaştığı verilere göre kentte 118 bin bisiklet dağıtılmış durumda. Bu da belediyedeki her çocuğa bisiklet verildiği anlamını taşıyor. Diğer yandan yine 'Ecdatla buluşma' adı altında 200 binden fazla öğrenci Çanakkale'ye götürüldü. Bu seyahatlerin ihaleleri de gündem olan başka bir konusuydu. Yüzlerce milyonların konuşulduğu ihalelerle adı sıkça duyulan Şahinbey Belediyesi bu kez bir fenomen ismi getirip kendi reklamını yaptırdı. Üstelik videoda bisiklet, ayakkabı ve Çanakkale gezileri özellikle övüldü.

SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU

Söz konusu videoda AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na Nalet Bebe isimli fenomen Ömer Başdoğan eşlik etti. Videoda kütüphaneyi gezen ikilinin sohbeti büyük yankı uyandırdı. Öğrencilere 'belediyenin hangi hizmetlerinden yararlandınız?' sorusu sorulduğunda ise ayakkabı aldıkları, bisiklet kullandıkları ve Çanakkale'ye gittikleri vurgulandı.

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu her yıl spor ayakkabısı verdiğini üzerine basa basa söylerken fenomen Ömer Başdoğan ise çocuklara 'büyüdüğünüzde başkanı unutmazsınız değil mi?' diye başkanı övdü. Öte yandan HaberTürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy, ikiliye eşlik etti. O anlar sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ