Antalya’nın jeolojik yapısını değerlendiren Prof. Dr. Görür, kentin Akşehir, Eğirdir, Fethiye-Burdur ve Kıbrıs-Helen fay hatlarıyla çevrili olduğunu ifade etti. Bu fay hatlarının her birinin 7 ve üzeri büyüklükte depremler üretebileceğini vurgulayan Görür, “Ne zaman deprem olacağını bilemiyoruz, ancak bu fay hatlarının varlığı ciddi bir risk oluşturuyor” dedi.
DİĞER ÜLKELERDEN ÖRNEK VERDİ
Deprem dirençli kentlerin önemine dikkat çeken Görür, dünya genelinde birçok ülkenin bu konuda adımlar attığını belirtti. “Amerika, İtalya, Brezilya ve Çin gibi ülkeler, deprem dirençli yerleşim alanları oluşturuyor. Bizde ise 6 veya 7 büyüklüğündeki depremler binlerce can kaybına neden oluyor. Bu durumu değiştirmek için Antalya’da mikro bölgeleme çalışmaları yaparak, kentin mekansal gelişimini bilimsel verilere dayandırmalıyız” ifadelerini kullandı.
BETONLAŞMA VURGUSU
Antalya’nın doğal güzelliklerine vurgu yapan Prof. Dr. Görür, “Dünyanın en güzel kentlerinden birine sahipsiniz. Antalya’yı bozmayın, betonlaştırmayın” diyerek, kentin yapılaşma sürecinde doğanın korunmasının önemini dile getirdi.