İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı programda beklenen İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. yer bilimci İstanbul depremine yeterince hazırlık yapılmadığını belirterek, şehirdeki her üç konuttan ikisinin yıkılabileceğini ve nüfusun yüzde 20'sinin risk altında olduğunu söyledi.

Nacigorur Istanbul Tvk1 Cover Qplv.jpg

'HALKLA PAYLAŞILMIYOR'

Mevcut hazırlıkların da halkla paylaşılmadığını, somut adımların görünür olmadığını söyleyen Görür, 'İstanbul'da her 3 konuttan 2'sinin yıkılacağını en az 16 milyon insanın da yüzde 20'sinin risk altında olduğunu anlatan Naci Görür 'İstanbul depreme yeterince hazırlanmıyor, bir hazırlık varsa da bu raporlama dışında halka sunulmuyor, görünen bir şey yok.' dedi.

01 Llf9.Jpg

TOPLUM BİLİNÇLENMELİ

Toplumun deprem konusunda bilinçlenmesi için sürekli bilgilendirme yapılması gerektiğini ve eğitimin anaokulundan lise seviyesine kadar yayılması gerektiğini savundu. Ayrıca, Türkiye'yi depreme hazırlayacak özel bir bakanlığın kurulması gerektiğini, bu konuda ayrılacak bütçenin hükümet değişikliklerinden bağımsız olarak sabit kalmasının önemine değindi.

02 F2Wy.jpg

"Deprem olup olmayacağını tartışmak yerine, bu bölgeleri depreme dayanıklı hale getirin ve rahat edin," diyen Görür, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi ve buna uygun adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: DEMET SAROVA