Prof. Dr. Naci Görür, vatandaşların Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en ciddi sorun olarak ekonomik durumu ve artan yaşam maliyetlerini işaret etmesine tepki gösterdi.

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan ünlü jeolog ve deprem uzmanı Görür; "Halk TV’de Türkiye’nin en önemli sorunlarını gösteren bir araştırma gösterildi. ASAL diye bir kurum yayınlamış galiba. Ankette pahalılık var, güvenlik var, işsizlik var, terör var, ahlak kaybı var, anayasa var, Daha neler neler var. Olmayan ne biliyor musunuz? DEPREM YOK, DEPREM.

Hatay Deprem Sonrasi Haiti Ve Nikaragua Gibi Olmasin Mub U.jpg

"BU KADAR ÇABUK UNUTAMAZSINIZ"

Daha yakında elli binden fazla suçsuz, günahsız insanlarını gömmüş bir toplumun gerçeği bu. Televizyondaki konuşmacılar da her şey normalmiş gibi bunu tartışıyorlar. Benim güzel kalpli insanlarım depremde kaybettiğimiz canlarımızı bu kadar çabuk unutamazsınız. Her şey normal gibi yola devam edemezsiniz. Siz bu değilsiniz. Sizi yönetenlerden DEPREM DİRENÇLİ şehirler talep ediniz. Sevgiyle." ifadelerini kullandı. 

Deprem 11 13

ARAŞTIRMADA NE CEVAPLAR VERİLDİ?

ASAL Araştırma'nın 26 şehirde gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, vatandaşların büyük bir çoğunluğu (%64.6) ekonomik durumu ve artan yaşam maliyetlerini Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en ciddi sorun olarak işaret etti.

Kaynak: DEMET SAROVA