Joe Biden'in başkanlık yarışından çekildiğini hatırlamadığını iddia eden Trump, ABD başkanının ekibinden seçim takvimi talep ettiğini belirtti.

Trump, ironik bir üslupla, "Biden 'keskin, kararlı, enerjik, öfkeli ve harekete geçmeye hazır!'" ifadelerini kullanırken, yarıştan çekilen Başkan Biden’ın Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le “olası 3. Dünya Savaşı” hakkında görüşmeler ayarladığını iddia etti.

Trump, Biden'ın kararına ilişkin ilk açıklamasında, "Sahtekar Joe başkanlığa aday olmaya zaten uygun değildi ve hiçbir zaman da olmadı," ifadelerini kullanmıştı.

Trumpxxxxx

Haziran ayında Trump ile kozlarını paylaştığı ilk canlı yayın tartışmasında zayıf ve "savruk" şeklinde nitelendirilen bir performans sergilemesinin ardından Biden'ın adaylığına yönelik eleştiriler giderek daha sesli şekilde dillendirilmeye başlamıştı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Başkan Biden ise pazar günü seçim yarışından çekildiğini ve adaylık yarışında Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i destekleyeceğini dün yaptığı yazılı bir açıklamayla duyurmuştu.

Biden yaptığı açıklamada, başkan olarak hizmet etmenin hayatının en büyük onuru olduğunu ve bu hafta içinde kararına ilişkin daha ayrıntılı bir ulusa sesleniş konuşması yapacağını belirtmişti.

Biden'ın 5 Kasım'da yapılacak Başkanlık Seçimleri'nden adaylığını çekmesinin ardından Demokratların adayının kim olacağı belirsizliğini koruyor.

Başkanlık yarışında Biden'ın yerini kimin alacağına, 19 Ağustos - 22 Ağustos tarihleri arasında Chicago'da yapılacak Demokrat Parti'nin Ulusal Kongresi'nde karar verilecek.

Y A Z I L I A Ç I K L A M A

Kaynak: Haber Merkezi