Türkiye'de, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine sebep oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 'yenidoğan çetesi' skandalı Türkiye'nin gündemine ilk sırayı aldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) günlük 8 bin lira alabilmek için yeni doğan bebekleri yoğun bakımda tutan çete tepkileri toplamaya devam ediyor. 

Saglik Bakanligi Ndan Yenidogan Bebek Cetesi Aciklamasi 1729255540 960 Small

Konuya ilişkin Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, sosyal medya hesaplarından peş peşe paylaşım yaptı ve büyük yankı uyandırdı.

Mustafa Sarıgül Derbi

Geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımında Mustafa Sarıgül, şu sözlere yer verdi:

"Yeni doğan masum bir çocuk ve çete ismi. Bu da başımıza geldi. Yeni doğan bir çocuk, hayata başlayacak, çetelerle tanıştı. Artık ceza verseniz ne olur vermeseniz ne olur. Yazıklar olsun!"

İŞTE O PAYLAŞIM

Sarıgül, bugün yaptığı paylaşımında ise tahtanın üzerine çivi çakarak "Bakıyorum da ülkemizin çivisi çıktı. 'Bu adalet için', 'bu çivi kadınlarımızı öldüren caniler için', 'bu çivi çocuk katilleri için', 'bu çivi var ya bu çivi sinirleniyorum Gebze'deki canları yok edenler için.' Ülkenin çivisi çıktı ama söz veriyorum bu çivileri yeniden sağlam çakacağız."

MUSTAFA SARIGÜL'ÜN SON PAYLAŞIMI

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ