CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Ağrı Cezaevi önünde yaptığı etkileyici açıklamada, genel af çağrısında bulundu. Sarıgül, ülke genelinde cezaevlerinde bulunan birçok kişinin ve ailelerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, toplumsal barışın sağlanması ve bireylerin topluma yeniden kazandırılması amacıyla genel af uygulamasının gerekliliğini vurguladı.

Sarıgül'den genel af çağrısı: Affet Türkiyem

Sarıgül’ün açıklamaları şöyle:

"Binlerce kader mahkumu parlamentodan çıkacak güzel haberi beklemekte. Pandemi koşulları münasebetiyle hızlı yargılamalar oldu. Binlerce genç uyuşturucu batağıyla karşı karşıya kaldı. 2.5 milyon yurttaşımızın ehliyeti alındı. Ağrı Patnos cezaevinin önünden sesleniyorum. Benim vicdanlı devletim benim şefkatli devletim toplumsal barış için kardeşlik hukuku için anneler için babalar için affet Türkiyem." 

Sarıgül, çeşitli suçlardan cezaevinde olanların verilerini paylaşarak, “TBMM ve Türkiyeme sesleniyorum. Affet Türkiyem diyorum ve haksızlığa uğramışlar için affet Türkiyem. Annelerin ve babaların hasretini dindirmek için affet Türkiyem. Çocukları sevindirmek için affet Türkiyem. Benim şefkatli, merhametli, kadirşinas devletim af konumuz kesinlikle ve kesinlikle siyasi bir talep değildir. Af çıksın da şu kadar oy alalım talebi değildir. Af talebimiz vicdanı bir taleptir” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ